banerRC212

Srijeda, 22 Kolovoz 2018

Ivan Vidić jedini predstavnik Hercegovine na Ljetnoj školi hrvatskog folklora

U Zadru u Hrvatskoj je održana Ljetna škola hrvatskog folklora. Značaj ovog projekta prepoznalo je više od 80 polaznika iz Hrvatske i svijeta pa su tako osim iz Hrvatske na ljetnoj školi sudjelovali i folkloraši iz Njemačke, Austrije, Češke Republike, Srbije (Vojvodina), Bosne i Hercegovine,  Mađarske, Kanade i  Sjedinjenih Američkih Država. Iz Bosne i Hercegovine bila su prisutna dva polaznika – iz općina Kiseljak i Čapljina. Čapljinac koji je pohađao ovu školu je Ivan Vidić, koji je uz učenje plesova jadranske zone zabavljao polaznike sviranjem lijerice, te je završene večeri odsvirao Linđu. Kako smo doznali od Ivana, ovo mu je bilo jako lijepo, zabavno ali i nadasve poučno iskustvo.
Ljetna škola folklora održana je u organizaciji Hrvatske matice iseljenika. Podučavali su se nošnje, pjesme i glazbala (tambure i tradicijska) hrvatskoga jadranskoga područja, a od plesova Hrvata izvan Hrvatske, a koji pripadaju jadranskome području, podučavali su se plesovi i glazba južne Hercegovine i plesovi Hrvata Boke kotorske. Voditelj škole bio je ugledni etnolog i etnokoreolog prof. Andrija Ivančan.

 

  • Objavljeno u Kultura

Novu pobjedu u Ligi Hercegovine ostvarili malonogometaši Čapljine II

Novu pobjedu u Ligi Hercegovine ostvarili su malonogometaši Čapljine II. Prvak čapljinske općine u drugom je kolu nadigrao Dragićinu, prvaka čitlučke općine 4:2, poluvrijeme 2:1. Strijelci za Čapljinu II bili su Luka Putica dva, a Kruno Maslać i Mladenko Džeba po jedan pogodak.

Čapljinci su odlično otvorili utakmicu, poveli su 2:0, a do kraja prvog dijela Dragićina je smanjila na 2:1, a početkom drugog poravnala na 2:2. U tim trenucima izgledalo je da je prvak čitlučke općine bliži pobjedi, međutim Čapljina II se vraća igri s početka utakmice, te s nova dva pogotka rješava pitanje pobjednika, 4:2.

U drugoj utakmici četvrtfinala, Grude Centar – Balinovac Mostar 1:1, na penale 2:4 za Mostarce.

Večeras je druga četvrtfinalna večer s početkom u 20,30 igrat će Meljakuša (Posušje) – Stolac (Stolac), a od 21,30 Jare (Široki Brijeg) – Pregrađe (Ljubuški).

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!