banerRC212

Srijeda, 01 Kolovoz 2018

Liga mjesnih zajednica Čapljine: Graničari prvaka bacili na začelje, a Maja Jelčić prvo ime među kadetima

   Serija od čak trinaest 'šesteraca' trebala je za ostvarivanje prednosti između susjeda, branitelja naslova Dračevo/Sjekosa i Doljana. Na kraju prednost od 12:11, odnosno ukupno 17:16, ostvarili „graničari“ i tako prvaka bacili na začelje. Kuriozitet, od ukupno 26 penala samo je jedan obranjen, uz jedan promašaj i jednu gredu. U raspucavanju rukometaš Smiljan Kolovrat bio je iznimno precizan, samo jedan obranjen udarac, za Doljane, dok je Vinko Krešić od ukupno 13 penala jednom promašio okvir vrata, a jednom pogodio gredu, što je presudilo. Vratari, na obe strane, anemični. Zanimljiva i uzbudljiva bila je i utakmica koja je završena neodlučno 5:5, pri čemu su se oba sastava smjenjivala u vodstvu. Strijelci Marijo Jurica dva, Josip Maslać, Nikola Matić i Vinko Krešić po jedan za Dračevo/Sjekose, a Smiljan Kolovrat i Ivan Šutalo po dva, te Petar Njavro jedan pogodak za Doljane.

    Konačni poredak u A skupini, 1. Čapljina 2 6, 2. Doljani 1, 3. Dračevo/Sjekose 1 bod.

    Druga utakmica seniorskog programa Šuškovo – Tasovčići 5:2, obećavala je više neizvjesnosti, u prvom dijelu, međutim u nastavku je do izražaja došla uigranost aktualnog viceprvaka, Šuškova. Strijelci, Leon Kozarić tri, a Marko Markić i Mateo Kozarić po jedan za Šuškovo. Za Tasovčiće pogađali su Marko Rudan i Anel Bostandžić.

    Konačni poredak u B skupini, 1. Šuškovo 6, 2. Tasovčići 3, 3. Počitelj/Hotanj 0 bodova.

    Ligaški dio kadetskog dijela lige, obilježila je jedina curica među dečkićima, Maja Jelčić. Nakon što je u drugom kolu za svoj Počitelj/Hotanj, postigla odlučujući pogodak u trećem je propisno, četiri pogotka, u derbiju skupine, nakrcala mrežu Dračeva. Frapantna je elegancija s kojom se Maja vještim driblinzima poigrava s muškim kolegama, a na kraju neumoljivo poentira. Ukupni rezultat bio je 1:5 za Počitelj/Hotanj. Kadetski dio programa počelo je pobjedom Gabela Polja protiv Zvirovića/Prćavaca 3:1, a nastavilo se susretom B skupine, Grabovine – Čapljina 1 1:1, a onda je u trećoj utakmici na scenu stupila neumoljiva Maja. Treća utakmica bio je završni susret A skupine Dračevo – Počitelj/Hotanj 1:5.

    Konačni poredak, A skupina, 1. Počitelj/Hotanj 9, 2. Dračevo 6, 3. Gabela Polje 3, 4. Zvirovići/Prćavci 0 bodova. Shodno propozicijama prolaz u drugi krug izborili su – Počitelj/Hotanj i Dračevo.

    Rezultati sedme turnirske večeri lige mjesnih zajednica Čapljine, kadeti, A skupina, treće kolo, Gabela Polje – Prćavci/Zvirovići 3:1, Dračevo – Počitelj/Hotanj 1:5; treće kolo, B skupina, Grabovine – Čapljina 1 1:1.

    Seniori, treće kolo, A skupina, Dračevo/Sjekose – Doljani 5:5, na penale 12:13, prednost za Doljane; B skupina, Šuškovo – Tasovčići 5:2.

  • Objavljeno u Sport

Liga naselja općine Stolac: Rivine, Stolac, Burmazi/Bjelojevići, te uskrsli Barani pobjednici skupina

   Završen je ligaški dio Lige naselja općine Stolac, koji je donio zanimljive i uzbudljive nogometne predstave. Igralo se bez pardona, pa su pogodci padali kao na tekućoj vrpci. Na kraju najviše razloga za zadovoljstvo tim dijelom natjecanja, imaju Rivine, Stolac, Burmazi/Bjelojevići i Barani. Najugodnije iznenađenje svakako su Barani, koji su prva dva kola odradili žestoko, posebice su blistali protiv favoriziranog Vidovog Polja. Dobar ulaz u natjecanje donio im je prvo mjesto u D skupini, što je svakako i najveće iznenađenje, posebice ako se ima na umu da se kako kaži, malonogometaši iz tog stolačkog naselja na natjecanjima nisu pojavljivali skoro puna tri desetljeća.

    Uglavnom, momci podrijetlom s Barana natjecanje su učinili zanimljivijim, ali je nakon poraza u trećem kolu upitno, hoće li pobjednički ritam zadržati i u nokaut fazi. Bitno je istaknuti još dva podatka, prvi je svakako da prošlogodišnji prvak Donji Poplat nije sudjelovao u natjecanju, a drugi da se ove godine u Ligi naselja općine stolac, natječe rekordnih petnaest ekipa.

    U Ligi naselja općine Stolac, vlada radni ritam, pa su tako zadnje večeri, ligaškog dijela, u utorak, 31-og kolovoza, odigrane čak četiri utakmice. Rezultati, Vidovo Polje – Prenj 5:1, u prvoj, Pješivac Kula – Barani 4:2 u drugoj, Bobanovo – Jasoč 3:5 u trećoj, te Stolac – Vidoštak/Poprati 2:0 u četvrtoj utakmici.

    Rezultati utakmica predzanje večeri ligaškog dijela, ponedjeljak, 30-og kolovoza, Gornji Kraj – Burmazi/Bjelojevići 6:7 nakon penala, u regularnom dijelu bilo je neodlučno 3:3, zatim Aladinići – Rivine 3:5 za Rivine, u drugoj, te Crnići/Greda – Hodovo/Rotimlja 3:0, u trećoj utakmici.

    Konačni poredak, A skupina, 1. Rivine 9, 2. Crnići Greda 6, 3. Aladinići 3, 4. Hotovo/Rotimlja 0 bodova. Dakle, drugi krug izborili su – Rivine i Crnići Greda.

    B skupina, 1. Stolac 9, 2. Jasoč 6, 3. Vidoštak/Poprati 3, 4. Bobanovo 0 bodova. Prema tome, u drugi krug su se plasirali – Stolac i Jasoč.

    C skupina, 1. Burmazi/Bjelojevići 6, 2. Gornji Kraj 3, 3. Borojevići/Masline 0 bodova. Prvoplasirani Burmazi/Bjelojevići šest bodova i drugoplasirani Gornji Kraj izborili su drugi krug iz C skupine.

    D skupina, 1. Barani 6 (+9), 2. Vidovo Polje 6, 3. Pješivac/Kula 3, 4. Prenj 0 bodova. Iz D skupine, u drugi krug idu Barani i favorizirano Vidovo Polje.

    Natjecanje se nastavlja večeras, a na rasporedu su prve dvije utakmice četvrtfinala, u seniorskoj konkurenciji. S početkom u 21 sat, igrat će Rivine i Jasoč, a od 22 sata, Burmazi/Bjelojevići i Vidovo Polje.

    U četvrtak, 2-og kolovoza, na rasporedu su također dvije utakmice seniorskog programa, a igrat će od 21 sat, Stolac – Crnići Greda, a od 22 sata, Barani – Gorni Kraj.

    Treba istaknuti da se u predigri seniorskog dijelu Lige naselja općine Stolac, igra kadetska liga u kojoj ove godine sudjeluje 14 sastava.

  • Objavljeno u Sport

XX. MEĐUNARODNI LJETNI KARNEVAL ČAPLJINA održat će se 17. i 18. kolovoza - Na karnevalskom koncertu nastupit će Ivan Zak

Međunarodni ljetni karneval održat će se dvadeseti put za redom u općini Čapljina, a program će trajati dva dana. Donosimo detaljan pregled ovogodišnjeg karnevalskog programa.

XX. MEĐUNARODNI LJETNI KARNEVAL

ČAPLJINA, 17. i 18.8.2018. godine

PROGRAM KARNEVALA

PETAK, 17.8.2018.

17:00h Dječji karneval – Trg kralja Tomislava
(Kreativna radionica, igre, izbor princeze karnevala, dječja povorka
ulicama grada)

 

21:00 h Karneval party
Caffe restoran „La Bocca“

 

SUBOTA, 18.8.2018.

10:00 h Turistički obilazak uz pratnju vodiča

15:00 h Okupljanje karnevalskih skupina u Mogorjelu

17:00 h Prijem predstavnika inozemnih karnevalskih grupa i
gostiju u Villa Rustici Mogorjelo

19:00 h MEĐUNARODNA KARNEVALSKA POVORKA

20:30 h PREDSTAVLJANJE svih sudionika karnevalske povorke
na pozornici na Trgu kralja Tomislava

21:30 h PROGLAŠENJE kraljice karnevala i njenih pratilja uz
vatromet

22:00 h KONCERT
Ivan Zak

00:00 h AFTER PARTY
Absolute club

  • Objavljeno u Najave
Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!