banerRC212

Primaju se prijave za "Zimsku šklu rezidbe vinove loze i voćaka"

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Najave
Istaknuto Primaju se prijave za "Zimsku šklu rezidbe vinove loze i voćaka"

   Federalni agromediteranski zavod iz Mostara nastavlja s uobičajenim aktivnostima. U sklopu programa rada u 2020. godini je i „Zimska škola rezidbe vinove loze i voćka”, deveta po redu. Škola je besplatna, a namijenjena je svima koji žele naučiti kako na kvalitetan način obaviti rezidbu vinove loze ili voćnih vrsta kao što su – masline, šipci, smokve, jabuke i trešnje.

   Polaznici škole mogu biti svi zainteresirani. Škola rezidbe sastojati će se iz dva dijela – praktičnog i teoretskog. U teorijskom dijelu polaznici će se upoznati s općim principima rezidbe, rezidbom vinograda vinskih i stolnih sorti, kao principima rezidbe voćaka. Praktični dio nastave odvijat će se na Buni, gdje Agromeditranski zavod ima eksperimentalni poligon, kojeg čine – vinograd, voćnjak i maslinik.

   Prijave za školu rezidbe primaju se do 31. siječnja u prostorijama Federalnog agromediternskog zavoda u Mostaru, Ulica biskupa Čule 10 ili na telefone 036/335-054, 036/335-053 i 036/335-060.

   Po završetku obuke polaznicima će biti uručena Priznanja za sudjelovanje. Dakle, škola rezidbe prilika je za uzgajivače vinove loze, voća i maslina, te hobiste, da steknu za taj posao, neophodna znanja.

Parse error in downloaded data

banerRC1vikend

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!