banerRC212

U petak u Mostaru "Dani masline 2019."

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Najave
Istaknuto U petak u Mostaru "Dani masline 2019."

   U organizaciji Federalnog agromediteranskog zavoda u Mostaru će se u petak, 13-og prosinca, održati deveti po redu „Dani masline”. U sklopu manifestacije bit će upriličena promotivno-ocjenjivačka izložba ekstradjevičanskih maslinovih ulja, te stručna predavanja.

   Program će početi u 11 sati obraćanjem domaćina, predstavnika Federalnog agromediteranskog zavoda i Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, te gostiju. Potom slijedi dodjela plaketa, priznanja i zahvalnica najbolje ocijenjenim proizvođačima ekstradjevičanskih maslinovih ulja.

   Drugi dio manifestacija – stručna predavanja, počet će Pregledom rada Panela za organoleptičku ocjenu ekstradjevičanskih maslinovih ulja o čemu će govoriti doktor znanosti Miro Barbarić, stručni savjetnik u Federalnom agromediteranskom zavodu. O temi „Ocjena maslinarske i uljarske godine u Hercegovini”, govorit će Čapljinka, magistrica Aida Kohnić iz tvrtke „Dušica”, dok će temu „Bolest maslina Xylella fasttidiosa – nova prijetnja maslinarstvu”, obraditi doktorica znanosti Ana Crnogorac. Stručni dio manifestacije završit će izlaganjem prof. dr. Marka Ivankovića na temu „Pregled tržišta maslinova ulja u BiH”.

   Nakon stručnih izlaganja slijede diskusija i rasprava, te na koncu završna riječ i zatvaranje skupa.

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!