Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

NAFF postao punoljetan: Otvoreno 18. izdanje u Neumu

NAFF postao punoljetan: Otvoreno 18. izdanje u Neumu

by | 28. kolovoza 2023. 9:47 | Aktualno, Vijesti

Osamnaesto izdanje Međunarodnog animiranog filma NAFF 2023. otvoreno je u subotu, 26. kolovoza na terasi hotela Sunce, program započeo nastupom grupe  Mostar Rock School, nakon čega je nastavljen obraćanjima prijateljima i partnerima Festivala koji NAFF podržavaju godinama.

Predstavnica Veleposlanstva SAD-a u BiH Laura Haugen kazala je kako im je drago što i ove godine pružaju podršku NAFF-u, na mali ali važan način.

Više od jednog desetljeća dajemo male grantove kako bismo omogućili umjetnicima iz SAD-a da sudjeluju na  Festivalu, predstave svoje filmove, sudjeluju kao članovi žirija i drže radionice. Prethodnih godina, na NAFF-u su prikazani mnogi animirani filmovi iz SAD-a i drago nam je što će niz američkih filmova biti predstavljen i na ovogodišnjoj raznovrsnoj listi međunarodnih naslova”, rekao je između ostalog Haugen u svom obraćanju.

Sve prisutne ne terase hotela Sunce svojim nastupom posebno su oduševili članovi Inex cirkus teatra koji su izveli performans s vatrom, au kojem su uživali svi posjetitelji.

Osamnaesto izdanje Festivala službeno je otvorenim proglasila Rajna Rajič, u ime Udruge mladih KAN koja je i organizator NAFF-a.

“Za nas je ova godina posebno bitna, jer slavimo punoljetstvo. 18. godina čiste ljubavi je iza nas, jer animacija je ljubav koja je utkana u svaku nit NAFF-a. Drugačije ne bismo ni opstali. Hvala vam što s nama stvarate nove uspomene “, poručila je Rajič.

Nakon službenog otvorenja uslijedio je prvi natjecateljski program, u okviru kojeg su posjetitelji mogli uživati ​​u filmovima iz Rumunjske, Ukrajine, Njemačke, Nizozemske, SAD-a i Velike Britanije.

Nakon projekcije prve noći, gosti i prijatelji Festivala uživali su u zabavi na bazenu hotela Sunce.

Tijekom trajanja NAFF-a 2023. bit će prikazan ukupno 81 film iz 31 zemlje svijeta. Također, 33 filma bit će prikazana u natjecateljskom programu, 25 filmova u studentskom autorskom programu, dok će tijekom panoramskog programa posjetitelji moći uživati ​​u 23 filmska ostvarenja.

U okviru programa održat će se i stručna predavanja, te radionice, a Festival će trajati do 30. kolovoza dodjelom osam nagrada, priopćili su organizatori.

Tekst/foto: FENA

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...