Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

NAFF postao punoljetan: Otvoreno 18. izdanje u Neumu

NAFF postao punoljetan: Otvoreno 18. izdanje u Neumu

by | 28. kolovoza 2023. 9:47 | Aktualno, Vijesti

Osamnaesto izdanje Međunarodnog animiranog filma NAFF 2023. otvoreno je u subotu, 26. kolovoza na terasi hotela Sunce, program započeo nastupom grupe  Mostar Rock School, nakon čega je nastavljen obraćanjima prijateljima i partnerima Festivala koji NAFF podržavaju godinama.

Predstavnica Veleposlanstva SAD-a u BiH Laura Haugen kazala je kako im je drago što i ove godine pružaju podršku NAFF-u, na mali ali važan način.

Više od jednog desetljeća dajemo male grantove kako bismo omogućili umjetnicima iz SAD-a da sudjeluju na  Festivalu, predstave svoje filmove, sudjeluju kao članovi žirija i drže radionice. Prethodnih godina, na NAFF-u su prikazani mnogi animirani filmovi iz SAD-a i drago nam je što će niz američkih filmova biti predstavljen i na ovogodišnjoj raznovrsnoj listi međunarodnih naslova”, rekao je između ostalog Haugen u svom obraćanju.

Sve prisutne ne terase hotela Sunce svojim nastupom posebno su oduševili članovi Inex cirkus teatra koji su izveli performans s vatrom, au kojem su uživali svi posjetitelji.

Osamnaesto izdanje Festivala službeno je otvorenim proglasila Rajna Rajič, u ime Udruge mladih KAN koja je i organizator NAFF-a.

“Za nas je ova godina posebno bitna, jer slavimo punoljetstvo. 18. godina čiste ljubavi je iza nas, jer animacija je ljubav koja je utkana u svaku nit NAFF-a. Drugačije ne bismo ni opstali. Hvala vam što s nama stvarate nove uspomene “, poručila je Rajič.

Nakon službenog otvorenja uslijedio je prvi natjecateljski program, u okviru kojeg su posjetitelji mogli uživati ​​u filmovima iz Rumunjske, Ukrajine, Njemačke, Nizozemske, SAD-a i Velike Britanije.

Nakon projekcije prve noći, gosti i prijatelji Festivala uživali su u zabavi na bazenu hotela Sunce.

Tijekom trajanja NAFF-a 2023. bit će prikazan ukupno 81 film iz 31 zemlje svijeta. Također, 33 filma bit će prikazana u natjecateljskom programu, 25 filmova u studentskom autorskom programu, dok će tijekom panoramskog programa posjetitelji moći uživati ​​u 23 filmska ostvarenja.

U okviru programa održat će se i stručna predavanja, te radionice, a Festival će trajati do 30. kolovoza dodjelom osam nagrada, priopćili su organizatori.

Tekst/foto: FENA

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!