Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Načelnik Ljubinja o skupu ‘Granica postoji’: Ne zavađajte nas sa komšijama

Načelnik Ljubinja o skupu ‘Granica postoji’: Ne zavađajte nas sa komšijama

by | 27. listopada 2023. 11:36 | Aktualno, Vijesti

Načelnik općine Ljubinje Stevo Drapić poručio je organizatorima skupa „Granica postoji“, koji će danas biti održan u Ljubinju, da ne dižu bespotrebne tenzije i da počnu konačno raditi svoj posao u institucijama, a ne na ulici.

– Gospodo, mi znamo gdje je granica. Nju smo stvorili u ratu i ona je jasna i vidljiva. Nažalost, toliko je vidljiva da vam i ne treba tabla “Dobro došli u Republiku Srpsku” da znate da ste u njoj. Dovoljno je da pogledate taj magistralni put kojim ćete danas doći. Tamo gdje prestaje normalan put, a gdje počinju rupe, e tu je Republika Srpska i tako je svuda, nije samo na Žegulji – poručio je Drapić.

Dodao je da će  “demonstranti” danas blokirati put Ivi iz Čapljine, koji radi u Ljubinju i Zoranu iz Ljubinja, koji radi u Mostaru, priopćeno je iz SDS-a.

– Vaše političke igrarije završavajte onako kako vi znate, ostavite nas na miru. Ne dižite bespotrebno tenzije, ne zavađajte nas sa komšijama i počnite konačno da radite svoj posao u institucijama, a ne na ulici – zaključio je Drapić.

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...