Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Načelnik čapljinske općine dr Smiljan Vidić, priredio prijam za gospodarstvenike

Načelnik čapljinske općine dr Smiljan Vidić, priredio prijam za gospodarstvenike

by | 8. prosinca 2018. 15:16 | Vijesti

U godini na izmaku 210 novozaposlenih!

Uoči blagdana Božića i Nove godine, Dr. Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina, priredio je tradicionalni prijem za gospodarstvenike u restoranu „Storija“ u Tasovčićima, 11-ti po redu. Uvod u dobro posjećeni skup, bilo je obraćanje načelnika dr. Smiljana Vidića, koji je posebice naglasio pomak u zapošljavanju:

„Općina Čapljina nizom aktivnosti nastoji ostvariti jedan interaktivan, pozitivan odnos s gospodarstvom, odnosno gospodarstvenicima. Vjerujem, da ste to prepoznali i da smo u tome uspješni. Ja ću ovom prilikom spomenuti zadnji naš projekt koji je na tom fonu, a kojeg radimo s međunarodnom financijskom korporacijom koja djeluje u sustavu Svjetske banke, a odnosi se na ubrzanje, pojednostavljenje i pojeftinjenje različitih administrativnih procesa koji se odvijaju u općini. Ti procesi odnose se na sve građane, ali prije svega na gospodarstvenike. Ja se nadam da ćemo svi mi u skoro vrijeme, osjetiti pozitivne učinke ovoga projekta“, kazao je čapljinski načelnik te naglasio:
„Kraj godine je vrijeme svođenje računa, nadam se da ćete svi biti u pozitivi, ja ću iznijeti jedan podatak kojeg većina vas ne zna, u zadnjih godinu dana na području opčine Čapljina je 210 novouposlenih! Nije riječ o smanjenju broja nezaposlenih, nego o povećanju broja ukupno zaposlenih, to je jedan respektabilan broj. Naravno, niti ja niti bilo tko od nas, neće biti zadovoljan s tim brojem koliki god on bude, mi ćemo tražiti još više, ali ipak to je dobar pokazatelj. To je uspjeh prije svega vas, koji ste se pokazali u ne baš povoljnom gospodarskom, a prije svega političkom okruženju, dosta žilavim, a prije svega pametni i uporni“, naglasio je dr. Vidić te poručio:
„Ja bih još jednom ponovio, naša vrata su vam otvorena, kako mog ureda tako i jedinice za lokalni ekonomski razvoj, kao i bilo koje druge službe u sustavu općine Čapljina. Vjerujem da vi svi dobro znate. Ono što bih posebice želim istaknuti, to je pohvaliti i zahvaliti svim onim firmama koje djeluju na području opčine Čapljina, koje su kako to obično kažemo – društveno odgovorene, tj. odnose se na poseban način prema sredini u kojoj živimo“, naglasio je čapljinski načelnik i okupljenima poželio sretne predstojeće blagdane – Božić i Novu godinu, uz želju za još uspješnijom poslovnom 2019-om godinom.
Umjesto zaključka može se reći da je tradicionalna Večer gospodarstvenika, bila je puno više od protokolarnog okupljanja, jer kroz protekle godine pokazalo se da je to prilika za razmjenu iskustava, razgovore o poslovima, prilikama u jednoj poslovnoj godini s naglaskom što i kako raditi u narednoj. Ležerno ozračje pruža mogućnost da se uz uobičajene gospodarske teme započne priča i o mogućoj suradnji.
Ugođaj na Večeri gospodarstvenika upotpunio je glazbeni sastav „Zadnja želja“, dok je kratki protokolarni dio vodila kolegica Danijela Nogulica.
Tekst i foto: D. Musa

{gallery}2018/181208prijem{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...