Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Na završnici Sportskih igara mladih u Sarajevu čapljinski ‘limači’ osvojili prvo mjesto i izvadili vizu za Split

Na završnici Sportskih igara mladih u Sarajevu čapljinski ‘limači’ osvojili prvo mjesto i izvadili vizu za Split

by | 11. kolovoza 2018. 15:41 | Vijesti

Da će se i ubuduće u dolini Neretve igrati kvalitetan nogomet, najavili su polaznici Škole nogometa „Limači“ Čapljina, koji su na završnici Sportskih igara mladih u Sarajevu, osvojili prvo mjesto. Osvajanjem prvog mjesta čapljinski ‘limači’ su se plasirali na završno natjecanje koje će se koncem kolovoza igrati u Spliti.

„Sportske igre mladih ove godine bile su šeste u nizu. Prije dvije godine bili smo također prvi. Stigli smo na poziv organizatora i na kraju osvojili turnir. U osmini finala pobijedili smo Maglaj 6:1, pa u četvrtfinalu Orašje 3:0, zatim smo u polufinalu savladali Gračanicu 2:0, a u finalu protiv Napredaka iz Zavidovića igrali 1:1, a onda slavili na penale.
Nije to nama prvi uspjeh u ovoj konkurenciji, prije dvije godine bili smo također, pobjednici, lani smo osvojili treće, a ove godine prvo mjesto. Dakle tri godine smo u vrhu ovoga natjecanja u BiH, a prije dvije gopdine kao pobjednici Sportskih igrara mladih u BiH, bili smo drugi iza Hrvatske. Ove godine nadamo se prvom mjestu“, naglašava Josip Ilija Kalfić, voditelj Škole nogometa „Limači“ Čapljina.
Na natjecanju u Sarajevu, Čapljinci su nastupili u sastavu, Anđelo Šutalo, kapetan, pa Slaven Krešić, Ivano Krešić, Marin Maslać, Leon Šimović, Luka Jurić, Danijel Prskalo i Petar Krasić.
Uz prezadovoljnog trenera Kalfića, i maldi igrači zračili su zadovoljstvo. Kapetan Anđelo Šutalo, u osvrtu na natjecanje je kazao:
„Bilo je dobro, u finalu je bilo 1:1, ali smo na penale pokazali da smo bolji, osvojili smo prvo mjesto, sada jedva čekamo odlazak u split da i dolje pokažemo da smo najbolji“, dok je Slaven Krešić strijelac pogotka u finalu rekao, „Bili su dobar smještaj i hrana. Najteže je bilo u finalu, nije nam htjela lopta u gol, dosta smo promašivali, pa smo morali pucati penale“.
Uglavnom, mladi Čapljinci će od 22-og do 25-og kolovoza kada će se održati završno natjecanje u Splitu nastojati dohvatiti i regionalni trofej.
D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...