Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Stigli prvi krastavci iz Svitave i prvi plastenički krumpiri

Stigli prvi krastavci iz Svitave i prvi plastenički krumpiri

by | 20. travnja 2018. 17:51 | Vijesti

    Na veletržnici u Tasovčićima dvije velike novine, prvi domaći mladi plastenički krumpiri i mladi krastavci iz Svitave. Krumpiri se cijene od 2 do 2,2 marke, dok su krastavci od 2,2 do 2,8 maraka za kilogram. Mladi egipatski krumpiri su 1,5 marku, dok su uvozni iz Njemačke i dalje su 60 do 70 feniga. Domaće krumpire treba svijećom tražiti, a petkom ih nude samo prodavači iz Nevesinja i Kupresa po cijeni 80 do 90 feniga, naravno problema s prodajom nema.

    Od barometra cijena koncem prošlog tjedna pojeftinila je i to značajno zelena salata koja je sada 90 feniga do 1,6 maraka. Cijena mladog kupusa se srozala na 60 do 70 feniga, zimski kupus je 40 do 60 feniga. Od povrtlarskih kultura jeftinija je još cikla 90 feniga do marku, te crveni luk uvozni se može naći već po 70 feniga, dok je domaći do 1,6 maraka. Jeftiniji je i mladi luk – pera, 1 do 1,5 marku. Od proizvoda iz redovitog barometra registrirali smo dva manja poskupljenja raštike koja je sada od 2,5 do 3 marke, te peršina i celera koji su od 2,5 do 4 marke za kilogram.

    Ostalo povrće zadržalo je cijene, pa se tako karfiol i dalje nudi po zavidnih 1,8 do 2,2 marke, kelj je 50 do 70 feniga, mrkva 90 feniga do marku, blitva 1 do 1,3 marke, špinat 1 do 1,5 marku, a prasa standardnih 90 feniga do 2 marke. . Još jedna zanimljivost vezana je za bijeli luk domaći i srbijanski cijeni se od 5 do 7 maraka, mladi albanski zapakiran u korpe je 6 maraka za kilogram.

   Lista domaćeg voća i dalje je skromna, ima jagoda čija je cijena u padu i trenutačno su 4 do 5 maraka, te jezgre oraha čija cijena varira od 15 do 20 maraka za kilogram. Isključivo uvozne jabuke su 1,5 do 2 marke, dok je vezica kuka 1 do 1,5 marku. Sve navedene cijene su na veliko.

   Treba svakako istaknuti da je ispred veletržnice obilna ponuda presadnica povrća i cvijeća. Pažnju posebice plijene pojedini štandovi sa cvijećem, a na jednom od njih primjetili smo i presadnicu banane. Cijena sitnica, 10 maraka. Valja reći da su proizvođači presadnica povrća i cvijeća svaki dan na prilazu veletržnici, dok se prodavači ribe dolaze samo petkom, a mliječnih proizvoda utorkom i petkom.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...