Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Ekrem Koso pobjednik Božićno-novogodišnjeg turnira u Čapljini

Ekrem Koso pobjednik Božićno-novogodišnjeg turnira u Čapljini

by | 27. prosinca 2017. 16:19 | Vijesti

   Majstorski kandidat Ekrem Koso iz Čapljine, pobjednik je 5-og po redu Božićno-novogodišnjeg turnira kojeg organizira Šahovski klub Čapljina. Koso je  iz sedam partija osvojio 5,5 poena.

Drugi je bio Almir Mataradžić s pet poena, po koliko su osvojili majstorski kandidat Vladislav Prskalo, te mladi Zvonimir Karlović.
   Dobitnici nagrada po kategorijama su – Miroslav Zekušić najbolji veteran, Ante Pehar, najuspješniji kadet do 16 godina, Emina Novaković, najbolja kadetkinja do 14 godina, te Pavle Trlin najuspješniji kadet do 10 godina.
   Na turniru je nastupilo 17 igrača iz Čapljine, Čitluka, Mostara i Metkovića, a igralo se sedam kola po švicarskom sustavu. Bez obzira na žestoke borbe na 64 polja, turnir je protekao u fer i sportskom ozračju. Pokrovitelj turnira bio je dr Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina, dok se za okrepu šahista tijekom turnira brinula pekarnica ADI iz Čapljine.
Tekst i foto: D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...