Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Prvi Petoboj nacija U – 21 u Posušju: Slovenija prva, BiH četvrta s dva remija

Prvi Petoboj nacija U – 21 u Posušju: Slovenija prva, BiH četvrta s dva remija

by | 25. listopada 2019. 15:25 | Vijesti

   Na terenima boćarskog kluba Bura u Broćancu kod Posušje, odigran je prvi petoboj nacija U – 20. Konačni poredak je sljedeći, 1. Slovenija 8, 2. Hrvatska 6, 3. Srbija 3, 4. Bosna i Hercegovina 2, 5. Crna Gora 1 bod. Rezultati, prvo kolo, Srbija – Crna Gora 7:5, Slovenija – Bosna i Hercegovina 12:0, slobodna Hrvatska; drugo kolo, Crna Gora – Slovenija 2:12, Hrvatska – Srbija 12:0, slobodna je bila Bosna i Hercegovina; treće kolo, Slovenija – Hrvatska 8:4, Bosna i Hercegovina – Crna Gora 6:6, slobodna Srbija; četvrto kolo, Hrvatska – Bosna i Hercegovina 10:2, Srbija – Slovenija 0:12, slobodna Crna Gora; peto kolo, Bosna i Hercegovina – Srbija 6:6, Crna Gora – Hrvatska 4:8, slobodna Slovenija.

Treba istaknuti da je nakon desetak seniorskih turnira između reprezentacija pet zemalja – BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Crne Gore, prvi puta održan turnir mladih selekcija, igrači do 21 godine. Zanimljivost petoboja mladih nada svakako su nastupi djevojaka Rie Vojković članice hrvatske vrste inače jedne od najboljih juniorki svijeta, te Milice Popović u sastavu Srbije. Za Crnu Goru nastupao je 13-godišnji Bokeljanin – Gracija Stjepčević. Valja reći da mlade boćarice nisu bile teret svojih ekipa, naprotiv. Primjerice Ria Vojković je protiv BiH dobila obje partije štafetu i pojedinac klasično, dok je Milica Popović protiv BiH nastupila u dvije discipline u preciznom izbijanju dobila je Jakova Galića, dok je u pojedincu izgubila od Mate Ćorluke itd.

Da je natjecanje bilo zavidnog rejtinga potvrđuje podatak da je u ekipi Slovenije nastupio Gašper Povrh, koji je nedavno na juniorskom svjetskom prvenstvu u Italiji, osvojio zlatnu medalju. Povrh je u toj disciplini blistao i u Posušju u duelu protiv Luke Gašpara iz Hrvatske imao je 46 pogodaka od 48 izbačaja(!), svjetski seniorski rekord je 50 pogodaka itd. Za BiH na petoboju su nastupili – Jakov Galić (BK Sveti Stipan – Gorica)), Mate Ćorluka (BK Metković – Hrvatska), Vinko Grubišić (BK Bura – Posušje) i Damir Bajić (BK Napredak – Sarajevo). Voditelje ekipe bio jer Mate Grubišić inače predsjednik Boćarskog saveza BiH, koji je bio organizator natjecanja.

Petoboj nacija U – 20, započeo je svečanim otvaranjem u boćarskom domu „Nožinac“. Tom prigodnom prisutnima su se obratili Zvonimir Širić, predsjednik Sportskog saveza općine Posušje, zatim Ljubo Grizelj, načelnik općine Grude i Branko Bago načelnik općine Posušje, koji je i otvorio natjecanje. Program svečanog otvaranja upotpunila je klapa Zvizdan. Petoboj su sudili bh. suci – Ante Juka, Vlado Medić, Vlado Bogut i Željko Kužić, a voditelj natjecanja bio je Boris Nadenić, hrvatski međunarodni sudac.

D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...