Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Članovi Tekwondo klubu Čapljina dobili šest certifikata kukkiwona

Članovi Tekwondo klubu Čapljina dobili šest certifikata kukkiwona

by | 11. listopada 2018. 11:35 | Vijesti

   Na prigodnoj svečanosti uoči treninga u Balon dvorani za šestoro članova Tekwondo kluba čapljina uručeni su certifikati Kukkiwona. Inače, Kuk-Ki-Won je središnji edukacijski institut za podučavanje i registraciju instruktora, majstora, tehničkih zvanja i licenci za natjecanja, sa sjedištem u Južnoj Koreji. Za tu prigodu dobitnici u “paradnim” kimonima uz aplauze mlađih članova, primali su certifikate koje je uručio Željko Vego, trener i predsjednik kluba. Cetifikate su dobili – Viktorija Kalfić, zatim Josip Franjičević, Nikola Franjičević, Mladen Vego, Josip Nikšić, Ivan Jurković, pomoćni trener, te Željko Vego, glavni trener.

   “Ovi certifikati od krovne južnokorejske, ujedno i svjetske kuće, veliko su priznanje za naš klub, za naš dosadašnji rad. Polagali smo u lipnju, u Sarajevu, pred Zejdom Dukmenićem, majstorom sedmi dan, vlasnikom licence za BiH. Dugo smo se spremali i na koncu bili uspješni, svi smo bili uspješni. Međutim, to je procedura, polagali smo u lipnju, a priznanja i iskaznice stigli su tek ovih dana, pa smo iskoristili prvu priliku da ih uručimo”, ističe trener Vego, pa obrazlaže:

   “Šest je godina kako naš klub djeluje, a priznanje su dobili moji učenici. Ja sam preponosan na njih, vrijedni su, marljivi, strpljivi. Certifikate sam uručio ispred majstora, Dukmenića, pred kojim smo polagali. Južna Koreja je naša kolijevka, odtuda su stigli i certifikati, od tamo sve počinje i završava. Valjda će netko od nas jednog dana tamo i otići”, kaže trener Vego, pa vraćajući se u stvarnost, na primjedbu da se broj članova povećava, nastavlja:

   “Tu je to negdje kao i ranijih godina. U projektu imamo oko četrdesetak polaznika. Zadovoljan sam brojem, ali ne i početkom sezone, loše je počelo. Zbog radova na maloj, školskoj, dvorani nismo mogli redovito trenirati, pa smo bili prisiljeni preskakati neke turnire na kojima smo željeli nastupiti. S problemima oko dvorane poklopila se izmjena nekih pravila, zbog čega bi se trebalo dodatno raditi. Nije to lako, jer kad dijete nešto nauči, nije ga lako od toga odviknuti, a po novim pravilima, zbog toga može izgubiti borbu. Ipak optimista sam, čim sadašnje teškoće prođu vratit ćemo se u uobičajeni ritam”, naglašava trener ovog malog i mora se reći poletnog kolektiva.

 

D. Musa

 

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...