Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Na petoboju nacija u Pazinu BiH zadnja, Ante Juka boćar Čapljine, u paru i preciznom izbijanju osvojio šest “punata”

Na petoboju nacija u Pazinu BiH zadnja, Ante Juka boćar Čapljine, u paru i preciznom izbijanju osvojio šest “punata”

by | 24. kolovoza 2018. 15:53 | Vijesti

Da će za povratak bosanskohercegovačkog boćanja na nekadašnju razinu trebati vremena, rada i strpljenja, pokazuju rezultati s Petoboja nacija koji je igran u Pazinu. BiH je na tom natjecanju bila posljednja, bez bodova, što više u nekim disciplinama – štafetno i brzinsko izbijanje rezultati naših igrača nisu bili ni sjena nekadašnjih. Podsjećamo, boje BiH branili su Goran Jurić (BK Grude), Ante Juka (BK Čapljina), Božo Naletilić (Široki), te Darijo Stojčić i Tomislav Rašić (BK Ante Rozić, Mostar).
“S obzirom da kod nas tek započinju pripreme za drugi dio sezone, razumljiva je loša forma naših igrača, jer je stanka u natjecanju ostavila traga. Pripreme koje smo obavili u Mostaru, nisu bile dovoljne da podignemo formu. Samo natjecanje dobro nam je došlo da vidimo gdje smo i koliko možemo, odnosno što treba mijenjati za iduću sezonu”, rezime je izbornika Mate Grubišića.
Rezultati, prvo kolo, BiH – Srbija 5:9, Crna Gora – Slovenija 2:12, slobodna Hrvatska; Za BiH poene su osvojili Tomislav Rašić koji je u krugu pobijedio Milana Raškovića 20:19, a u ‘brzincu’ igrao neodlučno 27:27, protiv Miloša Balaća. Dva poena osvojili su u paru Jurić i Juka koji su s 13:4 savladali Raškovića i Jondžu.
Drugo kolo, Srbija – Crna Gora 6:8, Hrvatska – BiH 12:2, Slovenija slobodna. Jedine poene za BiH osvojio je Darijo Stojčić koji je u preciznom izbijanju sa čak 17:1, pobijedio Peru Ćubelu. Valja reći da su članovi hrvatske štafete na ovoj utakmici, Mario Miličević i Darjan Živolić postigli odličnih 60 pogodaka od 61 izbačaja, što je samo za jedna pogodak slabiji rezultat od svjetskog rekorda.
Treće kolo, Crna Gora – Hrvatska 4:10, Slovenija – Srbija 12:2, BiH slobodna.
Četvrto kolo, Hrvatska – Slovenija 14:0, BiH – Crna Gora 6:8, slobodna Srbija. Poene za BiH osvojili su Ante Juka u preciznom izbijanju, 5:3 protiv Marka Jukića, Tomislav Rašić koji je u krugu nadigrao Radu Zeca 26:21, te par Jurić/Juka koji je 13:4 slavio protiv crnogorske kombinacije Zec/Ranković/Luković. U ovom susretu BiH je u preciznom izbijanju – Stojčić, te u štafeti – Rašić/Naletilić, dvije partije izgubila s poen razlike i tako propustila priliku za bolji rezultat.
Peto kolo, Slovenija – BiH 13:1, Srbija – Hrvatska 0:14, slobodna Crna Gora. Jedini poen za BiH protiv Slovenije, u krugu, izborio je Tomislav Rašić koji je protiv Gašpara Porha igrao neodlučno 23:23.
Prema tome, konačni poredak je sljedeći, 1. Hrvatska 8, 2. Slovenija 6, 3. Crna Gora 4, 4. Srbija 2, 5. BiH 0 bodova. Najuspješniji u bh. timu bio je Rašić sa šest poena pri čemu je odlično igrao krug, a slabo brzinsko izbijanje u kojem je osvojio poen. Pedeset posto, četiri poena, osvojio je par Jurić/Juka, dok su po dva poena osvojili boćar Čapljine Ante Juka i Mostarac Darijo Stojčić.

 

Propustili ste? Poslušajte!

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

Interes za zdravom prehranom u zadnje vrijeme naglo je porastao, no ključno je pronaći zdravu ravnotežu te je vrlo važno slušati savjete i preporuke osoba koji su stručnjaci u tom području. Tim povodom  razgovarali smo s Josipom Ostojićem, magistrom kineziologije i...

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...