Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Drugo kolo Prve boćarske lige BiH: Na boćalištima u Čapljini i Dračevu podijeljeni bodovi

Drugo kolo Prve boćarske lige BiH: Na boćalištima u Čapljini i Dračevu podijeljeni bodovi

by | 22. rujna 2020. 16:58 | Vijesti

   Na osnovu rezultata drugog kola Prve boćarske lige BiH, može se zaključiti da je prava šteta što će jesenska polusezona u A skupini imati samo četiri, a u B skupini svega tri kola, odnosno ukupno osam, odnosno šest kola u sezoni. Ali takva je bila situacija, dobro je da su nakon pandemije, boćari uopće krenuli s natjecanjima. Razlog za naprijed navedenu konstataciju su rezultati kompletnog drugog kola, dvije od četiri utakmice u Čapljini i Dračevu, završene su neodlučeno, a i druge dvije su bile relativno izjednačene. Uz to na zjogove je izišlo više mladih igrača nego što je to bio slučaj u prethodnih pet sezona. Za Čapljinu je primjerice, debitirao 12-godišnji Mileno Soldo.

   Velika borba vodila se u Čapljini gdje domaći protiv Rastoka, nisu potvrdili ulogu favorita, čemu je kumovala ozljeda Ante Dadića – Šampiona. Iako su Čapljinci u početku prve „ture“ u tri partije imali inicijativu, na kraju je bilo neodlučeno 4:4. Ante Juka je u pojedincu dobio Vinka Grbavca, a Nedjeljko Grbavac i Darko Šunjić u paru, gostujuću kombinaciju Nikola i Matej Zelić, 13:7. Gostujuća trojka Franjo Herceg/ Zoran Herceg/Ivan šalinović nakon početnog zaostatka, nadigrala je domaću kombinaciju Krmek/Markotić/Vukšić 9:6, dok je Danijel Kežić u krugu, bio bolji od Veselka Buntića 14:12. U drugoj „turi“ ponovo je bilo 4:4. Može se reći da je utakmicu prelomio poraz ozlijeđenog Dedića u preciznom izbijanju, od Franje Hercega 7:14. Gosti su slavili i u brzinskom izbijanju, Nikola Zelić je prema očekivanju nadigrao mladog Milenka Soldu, dok su domaćima pripali jedno precizno i štafetno izbijanje. U istom borbenom tonu nastavljena je i treća „tura“, bilo je opet 4:4. Kod domaćih slavili su Ante Juka koji je dobio sve tri pojedinačne partije, te Darko Šunjić koji je dobio dva para i štafetu, dok su ostali Čapljinci bili ispod uobičajene razine. Kod gostiju iz Prologa zasluge za bod ravnomjernije su raspoređene.

   Još uzbudljivije bilo je u Dračevu, gdje je domaći sastav uspio osvojiti bod protiv Širokog koji je slovio za blagog favorita. Poslije prve trećine, akcije Dračeva loše su stajale, samo je Frano Sušić u pojedincu uspio dobiti Soldu, dok su par, trojka i krug pripali gostima. Pobjedom u oba precizna izbijanja Frano Sušić i Franjo Mustapić, su u drugoj trećini uspostavili ravnotežu. Gostima iz Širokog pripali su štafetno i brzinsko izbijanje. U zadnju trećinu ušlo se vodstvom Širokog 10:6, međutim do kraja slavila je samo gostujući par Marko i Marijo Hrkač, dok su domaći dobili trojku, pojedinca i krug.

   U drugom susretu A skupine dobar otpor favoriziranim Grudama pružila je sarajevska Napredak Willa. Mladi boćari sv. Stipana koji su bili domaćini na terenu svoga suparnika Bure, uspjeli su osvojiti osam za njih velikih poena. Što više u Posušje ih je dopratilo i dvadesetak navijača, pa je za očekivati dalji rast ove ekipe koja ima veliki potencijal, samo joj nedostaje ligaško iskustvo.

   Rezultati drugog kola Prve boćarske lige BiH, A skupina, Dračevo: Dračevo – Široki 12:12, Grude: Grude – Napredak Willa 15:9, slobodan Neum. Poredak, 1. Grude 2, 2. Široki 1, 3. Dračevo 1, 4. Neum 0, 5. Napredak Willa 0 bodova. B skupina, Čapljina: Čapljina – Rastok 12:12, Rastovača kod Posušja: Sv. Stipan – Bura 8:16.    Poredak, 1. Bura 4, 2. Čapljina 3, 3. Rastok 1, 4. Sv, Stipan 0 bodova.

   Iduće kolo, A skupina, Široki – Grude, Neum – Dračevo, slobodna Napredak Willa. B skupina, Rastok – Sv. Stipan, Bura Čapljina.

Tekst i foto: D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...