Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Na manifestaciji “Na temeljima bazilike naše” u Širokom Brijegu, nastupit će HKUD “Zora” Struge Gorica

Na manifestaciji “Na temeljima bazilike naše” u Širokom Brijegu, nastupit će HKUD “Zora” Struge Gorica

by | 21. srpnja 2023. 15:00 | Aktualno, Vijesti

Prvu nedjelju po Ilindanu, koja ove godine pada 23. srpnja, na temeljima starokršćanske bazilike (V. –VI. st.) u Dubokom Mokrom u Širokom Brijegu slavi se sveta misa.
Na ovom mjestu, u narodu poznatijem kao Crkvina kod Matijevića kuća, ove nedjelje s početkom u 18 sati svetu misu predslavit će Don Stjepan Lončar, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije i voditelj Hrvatske katoličke misije u Parizu, kao i ostalih katoličkih misija u Francuskoj.
Za ovaj slavljenički dan u Mokrom okupljaju se vjernici iz svih dijelova Širokog Brijega i susjednih gradova i općina. Sveto misno slavlje na Crkvini godišnja je prigoda na kojoj se okupljaju Mokrani svih generacija, a posebice oni koji su napustili rodni kraj i koji dolaze iz svijeta s obiteljima obnoviti stare uspomene i sjećanja na svoj zavičaj.
Nakon svetog misnog slavlja, nedaleko od Crkvine, na Mokarskom polju bit će upriličen prigodni kulturno-zabavni program. I ovogodišnju 12. večer folklora “Na temeljima bazilike naše”, kao i sve održane prethodnih godina, organiziraju vrijedni članovi KUD-a Mokro.
U programu ovogodišnje manifestacije, uz domaćine iz KUD-a Mokro, nastupaju kulturno- umjetnička društva i pojedinci iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske: HKUD „Zora“ Struge- Gorica (Čapljina), HKUD Crnašnica iz Knešpolja (Široki Brijeg), HKUD Rotimlja (Stolac), HKUD Sv. Marko iz Vionice (Čitluk), KUD „Vinac“ Stankovci (Zadar), HKUD Biloševica (Široki Brijeg) i hrvatski guslar Mario Knezović.

Za zabavni program bit će zadruženi momci iz tamburaški sastav Stari Fenjer. Ugodnom ljetnom ozračju na Mokarskom polju, ako je suditi po dosadašnjim godinama, pored sjajnih nastupa folklorašica i folkloraša, uvijek doprinesu i zvuci tambure, gange Mokrana i njihovih prijatelja, kao i odlična gastronomska ponuda te bogata tombola koju pripreme organizatori.

Glavni pokrovitelj manifestacije je Grad Široki Brijeg na čelu s gradonačelnikom Mirom Kraljevićem.

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...