Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Zrinjski surovom jednostavnosti uspavao “lavove”

Zrinjski surovom jednostavnosti uspavao “lavove”

by | 10. listopada 2018. 14:35 | Vijesti

   Na malom hercegovačkom derbiju, Zrinjski je demonstrirao do sada u Gabeli, neviđenu jednostavnost, svojevrsnu nogometnu eleganciju i stigao do uvjerljive pobjede 4:0. Mostarci su praktično iz dvije prave prilike postigli četiri pogotka! Kako? Jednostavno, iskoristili su zbunjenost domaće obrane, koja je lebdjela u prostoru, pa je povremeno predstavljala opasnost i za vlastitu mrežu.

    Upravo to se dogodilo u jedanaestoj minuti utakmice, Bektić ubacuje loptu iz kuta s lijeve strane, svojevrsna parabola pada u šesterac među trojicu igrača i vratara GOŠK-a, koji je zbunjeni (Karamarko) pospremaju u vlastitu mrežu. Da je nisu dirali, nekom ništa. Slika druga, 18-ta minuta, sada s desne strane ubacuje Filipović na rubu šesterca zaboravljeni Rustemović u skoku zakucava u mrežu. Poslije ta dva laka pogotka, igra se smirila pa do kraja poluvremena Zrinjski vjerojatno čekajući neki novi poklon, više ne ogranizuje ubojitije akcije.

    Kazna Gabeljanima koji su se trudili u prvoj polovici nastavka utakmice smanjiti rezultat, stiže u samoj završnici. Igrala se 85-ta minuta kada Jović vuče loptu po lijevoj strani, kako u blizini nije bilo njegovih suigrača, a ni GOŠK-ovih, on se reda radi odlučuje na šut, Oštra prizemna lopta uz odbijanje od zemlje s oko 28 metara iskosa, završava u lijevom kutu Kozićevih vrata. Sva tri pogotka bila su lijepa, ali ujedno sva tri s iznimkom donekle, drugoga, nisu bili ni ozbiljne prilike. Četvrti pogodak Zrinjskog strijelac Galić, bio je plod lijepe kombinacije koja se pretvorila u opasnu akciju i na koncu završila pogotkom.

    Uz četiri opisane akcije, od kojih bar dvije nisu mirisale na pogodak, Zrinjski je lijepu priliku imao u 47-oj minuti, kada obrana Gabeljana blokira šut, te u 64-oj kada je Filipović poslije solo prodora tukao iznad vrata. Isto tako tri, četiri prilike imali su i Gabeljnai, ali nisu iskoristili niti jednu, pa je imponirala lakoća s kojom su prvaci tresli njihovu mrežu.

    Naravno, to nije nikakva utjeha za domaćina koji uz predzadnje mjesto nikako da nađe igru s kraja prošle sezone. Tek što su u Sarajevu iznenadili Željezničara protiv TOŠK-a u kupu i Zrinjskog u prvenstvu, “popili” su osam komada, a da nisu zatresli protivničke mreže. Sam po sebi taj podatak govori pred kakvim je teškim poslom novi trener Gabeljana Mato Neretljak, koji je uz čestitke Zrinjskom na pobjedi, kazao:

    “Ne mogu reći da se moji igrači nisu trudili, pokušavali su napraviti nešto više, ali Zrinjski je jednostavno bolja momčad. Pred nama je stanka od dva tjedna radit ćemo maksimalno, kako bismo spremi dočekali utakmicu protiv Zvijezde, koja je za nas u ovom trenutku prioritet.”

    Zaista je teško postaviti dijagnozu “bolesti” koja ove sezone trese Gabeljane. Prijateljske utakmice ne gube, ali u prvenstvu napad je sterilan, obrana šuplja… Jest, ljetos su otišli neki od ključnih igrača, ali isto tako većina je ostala. Može li ih Neretljak probuditi iz letargije u koju su upali, ključno je pitanje za GOŠK?

 

Tekst i foto: D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...