Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Na Gradini obilježena 30. godišnjica stradanja hrvatskih branitelja

Na Gradini obilježena 30. godišnjica stradanja hrvatskih branitelja

by | 13. srpnja 2023. 20:55 | Aktualno, Vijesti

13. srpnja 1993. najtužniji dan Domovinskog rata u Čapljini

 

Na Gradini poviše Bobanovog Sela, tromeđi Čapljine, Stoca i Mostara, obilježena je 30. godišnjica stradanja 24 pripadnika HVO-a. Misu zadušnicu uz koncelebraciju 11 svećenika predvodio je fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije. Vijence, podno križa položila su izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Grada Čapljine, HNS i Oružanih snaga BiH.

Klapa Trebižat, u kojoj pjevaju bivši i pripadnici HVO-a koji su toga dana bili uz pale suborce,  otpjevala je svojim suborcima u spomen prigodnu pjesmu Ratnici svjetla. Stihovi „ kada vidiš kamen na kojemu piše, da je ratnik pao i nema ga više, nemoj samo proći koda ne postoji, tu su hrabro pali prijatelji moji…“ posebno emotivno zvuče na svetim, krvlju natopljenim, mjestima kao što je Gradina.

 

Utorak 13. srpnja 1993. bio je najkrvaviji dan Domovinskog rata u Čapljini. U napadu Armije poginula su 24 pripadnika HVO-a. Toga dana život za Domovinu položili su Goran Rebac, Vedran Đoković, Lenko Bule, Josip Bule, Zlatko Ivanković, Gojko Galić, Nikola Krmek, Krešo Bubalo, Dragan Miličević, Radoja Vidaković, Slavko Previšić, Ilija Krešić, Zoran Šuman, Franjo Bošković, Ivan Šimović, Vinko Babić, Zdravko Jelić, Ivan Čović, Miroslav Mandarić, Kruno Zlomislić, Slavko Kulaš, Božo Anić, Zdravko Sopta i Branko Grgić.

 

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...