Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Na 18. izdanju NAFF-a u Neumu čak 81 film

Na 18. izdanju NAFF-a u Neumu čak 81 film

by | 14. kolovoza 2023. 9:13 | Aktualno, Vijesti

U organizaciji Udruge mladih KAN, od 26. do 30. kolovoza održat će se 18. po redu Festival animiranog filma NAFF 2023. u Neumu, na čiji je natječaj ove godine pristiglo skoro 3.000 filmova iz svih dijelova svijeta, odnosno iz 116 zemalja.

Najviše pristiglih filmova stiglo je iz Francuske (243 naslova), a potom slijede SAD, Kina, Rusija, Velika Britanija…

Riječ je o filmskim ostvarenjima autora animacije čije produkcije nisu starije od dvije godine. Filmovi su rađeni u svim tehnikama animacije: 2D, 3D, lutke-glina…

Iz organizacijskog tima ističu i kako će na 18. izdanju NAFF-a, u okviru tri programa biti prikazan ukupno 81 film iz 31 zemlje. U natjecateljskom, autorskom programu svoje projekcije imat će 33 autorska filma, u studentskom programu na ovogodišnjem NAFF-u bit će prikazano 25 studentskih autorskih uradaka. Također, u panoramskom programu prikazat će se 23 filma.

“Iako smo i prošle godine imali ‘live’ verziju NAFF-a nakon nesretne pandemije, ove godine je to potpun povratak kao i prije korone. Sretni smo  što nam u Neum dolaze autori iz Grčke, Njemačke, Hrvatske, Srbije, Bjelorusije, Španjolske, Izraela, SAD-a. Želimo da NAFF i dalje bude mjesto kreativnih susreta i suradnje mladih, koji već godinama kroz naš festival utječe na razvoj kulture i filmske industrije”, priopćili su organizatori NAFF-a.

O najboljim filmovima na 18. izdanju NAFF-a odlučivat će: Galia Osmo (Izrael), redateljica i animator, Osman Arslanagić (BiH), autor i profesor, zatim poznati bh. glazbenik i glumac Mario Knezović, te Carolyn Gair (SAD), uspješna redateljica, glavna urednica i dizajnerica projekta koji je radio sa svim velikim studijima uključujući Disney, Warner Bros, Universal, Illumination i Paramount.

Tijekom pet dana trajanja Festivala bit će održana i tri stručna predavanja.

I ove godine bit će dodijeljeno osam nagrada i to; Grand Prix, najbolja 2D animacija, najbolja 3D animacija, najbolja animacija glina – lutke, najbolja glazba, nagrada za likovnost, najbolji studentski film i nagrada u čast oskarovca ​​Dušana Vukotića koja se dodjeljuje mladim regionalnim autorima kao poticaj za daljnji rad, priopćili su organizatori.

Tekst/foto: FENA

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...