Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

MUP HNŽ povećava sigurnost prometa u blizini škola

MUP HNŽ povećava sigurnost prometa u blizini škola

by | 4. rujna 2023. 16:58 | Aktualno, Vijesti

U povodu početka nove školske godine 2023./2024. godine, u osnovnim i srednjim školama u HNŽ-u, Uprava policije MUP-a HNŽ-a stavlja naglasak na povećanje sigurnosti cestovnog prometa i podizanje prometne kulture svih građana.

U cilju stvaranja što povoljnijih uvjeta za sigurnost sudjelovanja učenika u prometu, policijske uprave i policijske stanice MUP-a HNŽ-a osiguravaju intenzivnije preventivne mjere i radnje policije u svojoj nadležnosti u blizini škola.

Iz MUP-a posebno apeliraju na vozače da obrate pozornost na učenike prvih razreda koji su nesvjesni opasnosti i koji tek počinju učiti prometnu kulturu i prometne propise.

Na raskrižjima gdje učenici prelaze cestu i gdje pješački prijelazi nisu regulirani semaforima, policijski službenici će poduzimati sve potrebne mjere i radnje u pravcu zaštite djece, izvijestili su iz MUP-a.

Uprava policije MUP-a HNŽ-a također poziva i apelira na vozače motornih vozila da budu maksimalno oprezni, poštuju prometne propise i ograniče brzinu na cestama koje su u blizini škola radi zaštite najmlađih sudionika u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života.

Tekst/foto: MUP HNŽ-a

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...