Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

MUP HNŽ-A OŠTRO O MEDIJSKI ISTUPIMA O NEMILIM ZBIVANJIMA U MOSTARU I STOCU

MUP HNŽ-A OŠTRO O MEDIJSKI ISTUPIMA O NEMILIM ZBIVANJIMA U MOSTARU I STOCU

by | 9. travnja 2024. 23:12 | Aktualno, Vijesti

U povodu nemilih događaja koji su se proteklih dana zbili na području Mostara i Stoca, kao i  pratećih medijskih istupa pojedinih organiziranih skupina, među njima nažalost i nositelja visokih političkih i javnih funkcija, MUP Hercegovačko-neretvanske županije oštro odbacuje sve dezinformacije, insinuacije i nesuvisle optužbe, naročito opovrgavajući današnje navode s neprovjereno objavljenim pogrešnim imenima sudionika događaja nad kojima intenzivno provode istražne radnje.

Neodgovorno istupanje u javnost, politiziranje ponukano prikupljanjem jeftinih političkih bodova, kao i medijsko izvještavanje koje krši osnovne novinarske etičke kodekse pa i Zakon, opasno usložnjavaju ionako visoke napetosti i ministar unutarnjih poslova Marijo Marić poziva sve dionike takva javnog komuniciranja na odgovorno ponašanje unutar zakonskih odrednica.

Ministar Marić ujedno poručuje da Uprava policije MUP-a HNŽ-a, u koordinaciji sa Županijskim tužiteljstvom Mostar intenzivno radi na utvrđivanju okolnosti događaja i utvrđivanju identiteta izvršitelja i u Mostaru i Stocu, u istrazi koja je već dala konkretne operativne rezultate. Međutim, za razliku od spomenutih pojedinaca, MUP je Zakonom spriječen iznositi podatke unutar tekuće istrage, do trenutka kada će moći istupiti sa svim relevantnim činjenicama.

– Po okončanoj kriminalističkoj obradi, javnost ćemo upoznati sa svim potrebnim pojedinostima u obadva slučaja, a ovim putom pozivam i medije i pojedince koji se osjećaju pozvanima komentirati predmetne događaje da se suzdrže od ostrašćenosti i ”dolijevanja ulja na vatru” jer ti postupci neminovno vode dezavuiranju javnosti što potencijalno može polučiti dodatne negativne učinke i proširiti razmjere ionako neželjena stanja – izjavio je ministar, dodajući kako su unutarnji poslovi resor kojemu je u zadatak stavljena sigurnost Županije i kako iznošenje nepotpunih, netočnih i izmijenjenih informacija povlači za sobom i zakonsku odgovornost, ali i kako može poremetiti tijek istrage koju policija provodi sukladno profesionalnim standardima.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...