Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

MUP HNŽ-a: Nakon dojave o mogućem izvršenju pucnjave pojačane mjere sigurnosti u blizini škola

MUP HNŽ-a: Nakon dojave o mogućem izvršenju pucnjave pojačane mjere sigurnosti u blizini škola

by | 27. veljače 2024. 9:34 | Aktualno, Vijesti

MUP Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) zaprimio je u ponedjeljak informaciju Federalne uprave policije o mogućem izvršenju pucnjave u školama bez konkretnih podataka o mjestu izvršenja, a iz Uprave MUP-a HNŽ-a priopćili su kako su pojačane mjere osiguranja u blizini škola na području županije.

Odmah po zaprimanju navedene informacije nadležne organizacijske jedinice iz Uprave policije preduzele se mjere i radnje iz svoje nadležnosti, stupile u kontakt sa školama, te osigurale pojačanu prisutnost policijskih službenika u blizinama škola na području HNŽ-a.

O svim važnijim informacijama javnost će biti blagovremeno obavještena, naveli se u priopćenju.

Naime, policijski službenici MUP-a USK, u suradnji s Federalnom upravom policije (FUP) i OSA provjeravaju prijetnju koja je u ponedjeljak 27. veljače objavljena na društvenoj mreži Instragram, a odnosi se na status jedne osobe koja je napisala da će “pucati po svojoj školi”. Navodno je riječ o 17-godišnjoj djevojčici, koja je istražiteljima priznala da je poslala poruku, te da je riječ o šali.

Tekst/foto: Fena

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...