Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Pero Spajić, proizvođač presadnica iz Struga i Gorice: Prva dekada svibnja za nas je udarna

Pero Spajić, proizvođač presadnica iz Struga i Gorice: Prva dekada svibnja za nas je udarna

by | 6. svibnja 2019. 15:07 | Vijesti

   Mnogi su se tijekom prvosvibanjskih praznika odmarali, a nemali broj je praznike spojio s vikendom, praveći mali odmor. Među onima kojima takvo što nije padalo na pamet bili su prodavači presadnica na prilazu veletržnici u Tasovčićima. Za njih su to trebali biti udarni dani, međutim zadovoljstvo je unekoliko pomutila kiša. Na upit kako su proveli praznike Pero Spajić, iz Struga kod Čapljine, kaže:

   „Radno, bili smo ovdje i prvog, kada veletržnica nije radila, a i drugog kada je radila. To su za nas udarni dani, jer tada se prodaje najviše, a najviše se i sadi. Za nas su to udarni dani, jer se ne radi u državnim firmama, pa je prodaja najbolja. Ljudi su tada na odmoru pa kupuju najviše za sadnju u okućnicama. Bilo je prodaje, ali nije kako smo očekivali. Vrijeme nam je pokvarilo posao, više je bilo kiše nego sunca, što ne dozvoljava radove ni u okućnici”, zaključuje Pero, koji kao i njegove brojne kolege s čežnjom gledaju u nebo priželjkujući nekoliko vedrih dana, jer ‘prva dekada svibnja za njih je udarna’.

   Inače, tradicija na jugu Hercegovine je sadnja povrća u okućnicama, za što se najviše koriste upravo prvosvibanjski praznici. Tako je bilo oduvijek, pa čak i oni kojima povrće nije skupo i istrajavaju na svojoj bašči, jer vele – tako znamo što jedemo.“

Propustili ste? Poslušajte!