Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Mladi u politici

Mladi u politici

by | 2. travnja 2024. 9:11 | Aktualno, Emisije, Vijesti

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje lokalne zajednice?

Prema upitniku koji smo uradili među srednjoškolcima koji su tek postali punoljetni ili će postati ove godine, gotovo nikoga ne zanima politika, ne znaju razliku između općih i lokalnih izbora i smatraju kako nikako ne mogu utjecati na promjene.

Ove godine lokalni izbori u Bosni i Hercegovini trebali bi se održati 6. listopada.

S dvije osobe koje su tek postaju punoljetne smo razgovarali o tome što znaju o izborima, s dvoje mladih vijećnika o njihovim iskustvima, predsjednicom Gradskog izbornog povjerenstva o tome kako glasujemo, te s novinarkom koja dugi niz godina prati izborne teme u BiH.

U suradnji s Mediacentrom Sarajevo, nakon treninga o konstruktivnom i eksplanatornom izvještavanju o izborima, nastao je prilog “Mladi u politici”.  Više poslušajte u tonskom prilogu.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...