Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Mladi tenor Matteo Ivan Rašić održao u Čapljini prvi samostalni koncert

Mladi tenor Matteo Ivan Rašić održao u Čapljini prvi samostalni koncert

by | 27. srpnja 2019. 8:44 | Vijesti

U crkvi svetog Franje Asiškog održan je solistički koncert mladog tenora Mattea Ivana Rašića, uz pratnju Gabrijele Glavinić na klaviru.

Brojna publika bila je oduševljena Matteovom izvedbom skladbi Franza Schuberta, Brahmsa, Bellinia, Gastaldona, Tostia, Mozarta i Lehára, te je nakon burnog pljeska Matteo otpjevao i pjesmu Vice Vukova, koja mu kako je kazao “ispunjava dušu”, “Tvoja zemlja” .

Devetnaestogodišnji Matteo, porijeklom Hercegovac, rođen je i odrastao u Austriji, već sa 6 godina postao član zbora Wiltener Sängerknaben u Innsbrucku gdje je dobio i prve sate pjevanja. Nastupao je kao solist na brojnim koncertima u Austriji, Njemačkoj, Italiji, Švicarskoj, te u kazališnim predstavama u kojima je briljantnim glasom oduševljavao publiku. Prvu veću tenorsku ulogu ostvario je u travnju ove godine u operi „Il mondo della luna“ (J. Haydn), otpjevavši ulogu Ecclitica.

Koncert u Čapljini bio je prvi Matteov prvi samostalni koncert.

U pauzi između nastupa okupljenima se obratio Ante Rašić, Matteov otac, koji se zahvalio organizatorima, odnosno Centru za obrazovanjew i kulturu “Akademija” kao i publici na velikom odazivu.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...