Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Sportski vikend: Karla Bakalar na turniru u Antaliji ostvarila zapažen rezultat, Ersan Bijedić istrčao maraton u Barceloni, GOŠK na ispitu u Mostaru

Sportski vikend: Karla Bakalar na turniru u Antaliji ostvarila zapažen rezultat, Ersan Bijedić istrčao maraton u Barceloni, GOŠK na ispitu u Mostaru

by | 15. ožujka 2019. 16:36 | Vijesti

Čapljinka Karla Bakalar u paru s Ivanom Lakić iz Srbije u igri parova, na međunarodnom turniru tenisačica do 12 godina u turskoj Antaliji, dijeli 5-to do 8-og mjesta, doznali smo od njezinog trenera Andrije Jovanovića. Naime, prema prvim informacijama koje smo dobili od trenera Jovanovića, koji nije putovao u Antaliju, javljeno je da par dijeli treće i četvrto mjesto, međutim naknadnom provjerom rezultata odnosno konačnog plasmana, ispostavilo se da su Bakalar i Lakić nešto slabije plasirane.
Podsjećamo, Bakalar i Lakić u prvom kolu su bile slobodne, u drugom su savladale talijansko/rumunjsku kombinaciju, a u osminifinala nadigrale su turski par Neir Čankaja/Mehir Dogan 2:0, po setovima (6:1 i 6:1), a u četvrtfinalu zaustavile su ih Ruskinje – Sara Kostakova/Ksenija Rahamaskaja u dramatičnom meču pobjedom od 2:1. Prvi set dobile su Bakalar i Lakić 6:3, drugi su tijesno izgubile 6:7, a onda i treći u taj breku, 9:11.
Ističemo, Ruskinja Kostakova bila je kobna za Karlu Bakalar i u pojedinačnoj konkurenciji, od nje je izgubila u osmini finala pojedinačnog natjecanja 0:2, po setovima 5:7 i 4:6. Valja reći da je rezultat Karle Bakalar bez obzira što je riječ o konkurenciji do 12 godina, veliki uspjeh čapljinskog tenisa u dugom nizu godina, jer postignut je u konkurenciji najboljih u tom uzrastu, u nizu europskih država. Gospodin Jovanović, čitateljima i slušateljima se ispričava zbog pogreške nastale jezičnom barijerom na relaciji Čeljevo – Turska, odnosno Antalija.
Na razvojni turnir u turskoj Antaliji, Karla Bakalar se plasirala osvajanjem naslova državne prvakinje BiH. 

………………………………………………………..

Ovoga vikenda započinje treći dio nogometnog prvesntva BiH. Pred GOŠK-om je teško gostovanje kod Zrinjskog u Mostaru. Utakmica 23-eg kola Premijer lige, Zrinjski – GOŠK igrat će se u nedjelju s početkom u 15 sati.
Ostali parovi, Mladost – Radnik, Sloboda – Čelik, igraju u subotu, dok će u nedjelju uz Zrinjski i GOŠK, još igrati Sarajevo – Krupa, Široki Brijeg – Tuzla City, te Željezničar i Zvijezda.
…………………………………………………………..
Odbojkašice Čapljine u nedjelju gostuju u Livnu, gdje će igrati protiv Troglava. Utakmica predzadnjeg kola federalne Superlige odbojkašica, Troglav – Čapljina igra se u 17,30 sati. , u Troglava iz Livna. Utakmica se igra u nedjelju, a počet će u 17,30 sati. Ostali parovi 17-og kola, Smeč (Široki Brijeg) – Novi Grad, Ilijaš – Igman, Alipašino Polje – Vogošća, te Ilidža – Mostar.
…………………………………………………………….

Čapljinski trkač Ersan Bijedić istrčao je maraton u Barcelonu. Bijedić je stazu od 42,195 kilometara istrčao za 3:10:07. Od oko 18.000 prijavljenih trku je završilo nešto više od 14.000 sudionika. Ersan Bijedić je u cilj stigao 1.030. Iz Bosne i Hercegovine na maratonu u Barceloni nastupilo je još dvije trkača iz BiH Jasmin Aščić koji je bio 3.026-ti, te Tanja Grahovac koja je u cilj stigla 8.234-ta. Da bi se stekla prava vrijednost Bijedićevog nastupa, slikovito se može reći da je brže od njega bilo tisuću, a sporije 13.000 sudionika.
…………………………………………………………..

Propustili ste? Poslušajte!