Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Miloš Jelčić predsjednik OS Federacije BiH o stanju u tom sportu: „Ništa spektakularno, ali zadovoljni smo pomacima“

Miloš Jelčić predsjednik OS Federacije BiH o stanju u tom sportu: „Ništa spektakularno, ali zadovoljni smo pomacima“

by | 20. rujna 2017. 15:25 | Vijesti

Po broju klubova, pa i po rezultatima čemu je najbolja potvrda plasman Mostara u Premijer ligu BiH, odbojka u prvom redu ženska u Hercegovini preuzima polako preuzima primat kada je riječ o dvoranskim sportovima. Istina dva jedina muška kluba u federalnom dijelu – Čapljina i Mostar, su se prije dvije sezone ugasili, međutim ženski klubovi sve su brojniji. Kako je stanje odbojkaškog sporta u Federaciji Bih, kao cjelini, pitali smo Miloša Jelčića, predsjednika OS BiH, koji kaže:
„Odbojka bilježi pomake, nije to ništa spektakularno, ali je napredak sve vidljiviji. Vidi se to i pro broju klubova. ove sezone ćemo u najnižem rangu – Prvoj ligi imati 18 klubova koji će biti podijeljeni u tri skupine. U A 1 skupini igrat će hercegovački klubovi – Čapljina II, Ljubuški, Student (Mostar), Blato (Biograci), novi klub iz Širokobriješke općine, te dvije ekipe iz sarajevske regije – Ilidža i Alipašino. Imamo još dva aktivna kluba – novoosnovani Libero iz Ljubuškog koji se kani uključiti iduće sezone, te Turbinu iz Jablanice, koja će ovu sezonu zbog uvjeta pauzirati“, naglašava predsjednik Jelčić, koji je posebice zadovoljan stanjem u višem rangu – federalnim superligama
„ U četiri skupine federalne super lige u predstojećoj sezoni startat će 32 kluba. U dvije super lige odbojkašica – jug i sjever, natjecat će se po osam klubova, kao i u dvije muške lige – istok i zapad. Moram reći da smo u muškoj konkurenciji u odnosu na novu sezonu bogatiji za dva kluba, dok ćemo u ženskoj konkurenciji u dva ranga, imati tri kluba više. Moja je želja da svi klubovi koji startaju, završe natjecanje. Ranijih sezona imali smo situaciju da klubovi odustaju tijekom sezone, što nam nije drago. Razlog odustajanju i privremenom zamrzavanju natjecateljskog statusa isključivo je materijalne prirode. Tako smo primjerice, prošle sezone imali jedinstvenu mušku superligu s 13 klubova, što se pokazalo skupo, pa smo je ove sezone podijelili u dvije skupine i uz Bosnu Kalesija, koja je ispala iz višeg ranga, dobili još dva kluba koja su se uključila u natjecanje. Vodstva tih klubova procijenila su da će financijski moći izdržati ligu s osam klubova. Moram reći da činimo sve kako bismo klubovima smanjili troškove natjecanja. Time dobivamo ne samo na masovnosti, nego sprječavamo gašenje odbojke u pojedinim sredinama, a olakšavao uključenje u natjecanje novih klubova kaže Jelčić.
Predsjednik Jelčić naglašava da su uoči nove sezone zadovoljni odzivom klubova za sudjelovanje u kup natjecanju.
„Prošle sezone sudjelovali su samo klubovi koji moraju, a to su premijerligaši, ove imamo u obje konkurencije i nekoliko superligaša, što nam je jako drago. Za sezonu 2018/2019 planiramo najprije održati kup natjecanje po županijama, pa da onda županijski pobjednici, nastupe u završnici kupa. Što god radimo, u prvom planu su nam interesi klubova“, zaključuje predsjednik Jelčić koji je početkom ljeta izabran na drugi četverogodišnji mandat.

 


Obavljen ždrijeb parova federalnog kupa

U završnici federalnog odbojkaškog kupa sudjelovat će šest klubova u muškoj i osam u ženskoj konkurenciji. Ždrijeb parova u muškoj konkurenciji bio je nemilosrdan pa će se tako već u četvrtfinalu sastati prvi favoriti branitelj trofeja Domaljevac i najtrofejniji muški odbojkški klub u BiH, Kakanj. U drugom četvrtfinalnom susretu igrat će novi premijerligaš Lukavac i superligaš Ilijaš. Pobjednici četvrtfinalnih utakmica međusobno će igrati polufinale, dok će u drugom polufinalu igrati superligaš Bosna i premijerligaš Jedinstvo iz Brčkog.
Kod djevojaka u završnici federalnog kupa natjecat će se osam klubova, a voljom ždrijeba u četvrtfinalu će se sastati, Sloboda (Tuzla) – Široki Brijeg, Kula (Gradačac) – Goražde, te Troglav (Livno) – Smeč (Lukavac) i Igman (Ilidža) – Mostar. Pobjednici prva dva para međusobno će igrati polufinalni susret, a pobjednik će igrati u finalu, shodno tome druga dva para četvrtfinalna para, nakon polufinala dat će drugog polufinalistu.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...