Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Miljenko Bošnjak po treći puta na „trojanskim zidinama“: Nema više padni – svirat će ti penal, toga više nema!

Miljenko Bošnjak po treći puta na „trojanskim zidinama“: Nema više padni – svirat će ti penal, toga više nema!

by | 28. veljače 2021. 13:39 | Vijesti

Slučajni susret s Miljenkom Bošnjakom ispred čapljinske sportske dvorane, nije mogao proći bez besjede.

Jer Miljenko ima što reći, po treći puta aterirao je na „trojanske zidine“. Mada u zrelim igračkim godinama, 33 ljeta, ovoga puta pozvan je kao najčuveniji trojanski i grčki junak Ahilej, da pokrene anemične „trupe“. Neće to biti lako, jer GOŠK rijetko pogađa mrežu. Međutim, iza Miljenka je bogato igračko iskustvo u nizu klubova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Austrije, tu su i četiri nastupa za U-20 selekciju Hrvatske… U GOŠK-u se zadržao najduže, nakon prvog jednogodišnjeg boravka, drugi puta proveo čak šest sezona. Govoreći o dojmovima po trećem dolasku, u Gabelu, kaže:
„Došao sam ako mogu pomoći, u prvom redu da se opstane u Prvoj ligi. Mislim da to neće biti baš lako. Sve je do igrača, klub je dobro posložen, ciljevi su tu, ali treba vremena i strpljenja“, kaže Miljenko pa razlaže:
„Dosta je tu novih uglavnom mladih igrača. Neki su tek izišli iz juniora, nisu igrali seniorski nogomet. Jesenas su zabili samo devet golova, to se prije u Gabeli nije događalo, imali smo iskusnije igrače. Kažem treba vremena, mlada je ekipa, ima dobih igrača, ali to treba ukomponirati i onda za iduću sezonu dovesti dva, tri igrača i krenuti na Premijer ligu“.
-Prošle jeseni, jedni su krivili vezni red, drugi napadače, na kraju je osvojeno skromnih 14 bodova, imate li neko rješenje?
„Gledao sam neke prijateljske utakmice, prije nego sam došao. Vidio sam da nema puno prilika, igra se ono – da nitko nije kriv, i to je to, alibi igra. Može se to promijeniti u prvenstvu, ali ne može se vidjeti baš na prvu, gdje je škripi. Vidjet ćemo to već u prvoj prvenstvenoj utakmici. Sjećam se prije smo u Gabeli, utakmice rješavali u prvom poluvremenu, sada se čeka, 0:0 svaka i onda – hoće li se zabiti gol ili neće“.
-Igrali ste u ekipama iz Bosne, dojam je da su tamošnji klubovi napredovali za razliku od hercegovačkih koji prema jesensku učinku, tavore?
-U Bosni ima puno klubova i puno više igrača nego u Hercegovini. Većinom ovdje i dolaze igrači iz Bosne, slabo je igrača odavle, jedino ako će doći neki junior iz Širokog ili Zrinjskog, ako dođe. Gore je drugačija situacija, igrač se za svaku svoju marku bori, ovdje je pristup malo labaviji. Računica je – riješit će se nekako. Nema više k’o prije ako igraš kući dobit ćeš. Sada je drukčija situacija, suci se neće sramotiti, jedino ako dobro igraš prolaziš. Nekad je bilo – padni svirat će ti penal, toga više nema! Moraš zaista biti bolji da bi pobijedio. Mislim da se nogomet se u Prvoj ligi federalnoj ligi promijenio. Sada sam tu da to i potvrdim“.
D. Musa

{gallery}2021/2/2802miljenkob{/gallery}

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...