Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Međunarodni talgo vlak ponovo povezao Sarajevo i Ploče, cijena karte Čapljina – Ploče 6,50 KM u jednom smjeru

Međunarodni talgo vlak ponovo povezao Sarajevo i Ploče, cijena karte Čapljina – Ploče 6,50 KM u jednom smjeru

by | 1. srpnja 2022. 16:04 | Vijesti

Održana je promotivna vožnja sezonskog brzog vlaka Sarajevo – Ploče.

Generalni direktor Javnog poduzeća Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine Enis Džafić kazao je da je to prvi međunarodni talgo vlak na relaciji Sarajevo-Ploče i podsjetio da je nakon 8,5 godina konačno postignut sporazum s Hrvatskim željezničkim putničkim prijevozom za otvaranje međunarodne linije i njezino vraćanje u funkciju.

Naglasio je da im je cilj da uspostave što bolju suradnju te je potvrdio da rade na tome da od prosinca ove godine bude uspostavljena linija Sarajevo – Zagreb.

Član Uprave Hrvatskog željezničkog putničkog prijevoza Mario Zubak izrazio je zadovoljstvo što su nakon osam i po godina dočekali ponovnu uspostavu željezničkog prometa na toj relaciji.

– Nadamo se daljnjoj uspješnoj suradnji i očekujemo izniman broj putnika – kazao je.

Promet linije Sarajevo – Ploče će se odvijati petkom, subotom i nedjeljom. Polazak vlaka iz Sarajeva je u 07.15, iz Čapljine u 9.47 h a dolazak u Ploče u 10.36 sati. Povratak vlaka iz Ploča je u 18.26, a dolazak u Čapljinu u 19.10 h, Sarajevo u 21.51 sati. Cijena povratne karte za relaciju Čapljina – Ploče iznosi 11,80 KM, a u jednom smjeru 6,50 KM.

Putnici koji žele putovati tim vlakom, trebaju kupiti kartu najkasnije dan prije planirane vožnje do 14 sati te dostaviti ime i prezime, godinu rođenja i broj putovnice.

Karte se mogu kupiti na prodajnim mjestima u Sarajevu, Hadžićima, Konjicu, Mostaru i Čapljini. Ta procedura je obavezna u cilju učinkovitije carinske kontrole i skraćivanja vremena zadržavanja pri prelasku državne granice između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske u Čapljini.

 

 

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...