Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Titula Posušacima, Čapljinci drugi

Titula Posušacima, Čapljinci drugi

by | 3. srpnja 2018. 16:51 | Vijesti

   Mate Grubišić i Vlado Sentić, boćari posuške Bure čiji se boćarski dom nalazi u od općinskog središta nekoliko kilometara udaljenoj Rastovači, novi su prvaci Bosne i Hercegvoine u disciplini par. Kombinacija Grubišić/Sentić poslije velikog preokreta u finalu je nadigrala ekipu Čapljine III za koju su nastupali Nikica Karamatić i Mirko Ilić. Čapljinci su imali veliku prednost, vodili su 6:1, međutim u trenucima kada su već počeli slaviti “zapuhala je bura” i odnijela njihove snove u propast. Konačni rezultat bio je 7:6 za dvojac iz pitome Rastovače, a dojam je da je presudila bolja kondicija.

    Bura je u polufinalu nadigrala Neum 13:5, dok je Čapljina III savladala prošlogodišnje ugodno iznenađenje Napredak Willu I 13:3. Obje ekipe su u četvrtfinalu identičnim rezultatima 13:3, savladali čapljinsko Dračevo dvojac Grubišić/Sentić, odnosno Široki – čapljinska kombinacija Karamatić/Ilić.

    Prema tome konačni poredak na prvenstvu je 1. Bura (Grubišić/Sentić), 2. Čapljina III (Ilić/Karamatić), dok su treće mjesto podijelili Napredak Willa I (Dodlek/Ganić) i Neum (Marin Sabljić/ Željko Kužić). Na prvenstvu je nastupilo devet parova iz šest klubova. Naslov su branili Drago Dodlek i Muhidin Dizdarević, članovi Napredak Willa I.

    S obzirom da je nekada na pojedinačnim prvenstvima u ovoj disciplini sudjelovalo i po dva puta više parova, odnosno igrača, ovogodišnjih osamnaest imena ja malo, međutim imajući u vidu teške probleme s kojima su se boćari nosili u proteklih nekoliko godine, prvenstvo se doimalo ohrabrujućim. Jedini nedostatak bio je izostanak mladih igrača, međutim to je problem još nekih sportova u BiH, primjerice muške odbojke, a ne samo boćanja. Prvenstvo u disciplini par bilo je i završno natjecanje u prvom dijelu sezone, preostaje još nastup prvaka Čapljine u Kupu nacija narednog vikenda, a nastavak slijedi u rujnu.

D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...