Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U akciji Crvenog križa: Građani Čapljine pokazali veliko srce – više od tri tone pomoći upućeno od potresa stradalima u Hrvatskoj!

U akciji Crvenog križa: Građani Čapljine pokazali veliko srce – više od tri tone pomoći upućeno od potresa stradalima u Hrvatskoj!

by | 12. siječnja 2021. 17:25 | Vijesti

   Masovan je bio odaziv građana, udruga, ustanova i institucija Čapljine na akciju Gradskog Crvenog križa, prikuplja humanitarne pomoći za postradale u potresu u Republici Hrvatskoj.

Prikupljeno je više od tri tone pomoći koja je u utorak prijepodne, iz Čapljine krenula put Petrinje. Uoči polaska porazgovarali smo s nekim od aktera ove hvale vrijedne akcije. Prvi naš sugovornik bio je vozač jednog od kombi vozila u koja je bila utovarena humanitarna pomoć, a najprije smo ga pitali – zašto je išao na kontrolu težine vozila:

   „Radi se o tome da svako vozilo treba imati propisanu težinu koju smije nositi s ukupnom masom. Naravno svaki od nas je pretovaren, jer su građani Čapljine skupili previše pomoći za tri vozila, čini mi se da su u početku planirana samo dva, a sinoć je u zadnji čas uskočila i Gorska služba spašavanja. Svako vozilo ima 150 – 300 kilograma viška hrane i opreme, što je po meni jako dobro”, kazao je uz osmijeh, Tomislav Knežević iz tvrtke „Elting” koja je ustupila vozilo za prijevoz do Petrinje.

   Uz tvrtku „Elting”, za prijevoz su se pobrinule tvrtka „Transport Pažin” i Gorska služba spašavanja.

   Anđelka Udženija, pomoćnica gradonačelnika za Opću upravu, govoreći o spomenutoj humanitarnoj akciji u izjavi za Radiopostaju Čapljina, je rekla:

   „Radi se o inicijativi Crvenog križa Čapljine, na koju su se odazvali građani Čapljine donirajući hranu, higijenske i kućne potrepštine. Grad Čapljina je ogovorio na konkretni zahtjev Crvenog križa, kada je riječ o opremi. Pomoć je donirao i Dom za stare i iznemogle Domanovići, zatim udruga čapljinske Mame, koje su imale posebnu akciju prikupljanja raznih potrepština. Skupljeno je nešto više od tri tone različite robe. Prijevoz do glavnog skladišta u Petrinji osigurale su naše lokalne firme. Ispred Ureda gradonačelnika, svima hvala.”

   Akcijom je zadovoljna bila i Anita Jović, predsjednica Crvenog križa Čapljine, koja je uz ostalo istaknula:

   „Kada su u pitanju humanitarne akcije Čapljinci su i ovoga puta pokazali svoje humano lice. Prikupili smo tri puna kombija ciljane pomoći, onoga što smo smatrali za najpotrebnije. Ja bih se zahvalila sugrađanima koji su pokazali svoje veliko srce i donirali bilo što za stradale u potresu. Hvala svima!”

   Pomoć su zaprimale, sortirale, pakirale, slagale i utovarivale dvije mlade Čapljinke, volonterke Crvenog križa. Jedna od njih Ivana Jurić, je rekla: „Volontiram četiri godine u Crvenog križu. Ovoga puta je zaista bilo dosta posla, oko prenošenja, slaganja i skladištenja, ja i kolegica smo to odradile. Što se tiče naših sugrađana mogu reći da je iz njihovih riječi i gesti – bilo jasno da daruju od srca!”

   Da su Čapljinci osjetljivi na ovakve akcije potvrđuje Ivanina kolegica Marija Svirić, koja naglašava:

   „Odziv je bio zaista veliki. U ovih tjedan dana dosta ljudi je došlo sa sredstvima koja se nalaze na listi potrebnih za stradale u potresu. Ne znam što su vam rekli o težini prikupljene pomoći, ali ja mislim da je bilo tri i pol tone”, uz smjeh je dodala Marija.

   Uglavnom, tri kombi vozila u utorak prijepodne krenula su put Ljubuškog, gdje će se na parkingu kod Vatrogasnog doma sastati s donacijom Crvenog križa iz Zapadnohercegovačke županije i krenuti dalje, za Petrinju.

Tekst i foto: D. Musa

{gallery}2021/1/12crvenikrizzapetrinju{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...