Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Maslać: Prošla turistička godina možda i bolja od rekordne 2019., ali mjesta za napredak ima

Maslać: Prošla turistička godina možda i bolja od rekordne 2019., ali mjesta za napredak ima

by | 21. veljače 2024. 14:11 | Aktualno, Vijesti

Anđelko Maslać, v.d. ravnatelja Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije rekao je da je prošla turistička 2023. godina bila blizu, ako ne i bolja od rekordne 2019. godine, dodajući da su zadovoljni rezultatima ali da je svakim danom potrebno praviti nove iskorake kojim bi iskoristili turistički potencijal ove županije.

On napominje da konkretnih pokazatelja i brojeva nemaju, s čime se u idućem razdoblju moraju uhvatiti u koštac.

– Pokazatelje nemamo prije svega jer Federacija vodi jedan dio dozvola koje izdaje u kategorijama smještaja od 4 i 5 zvjezdica, dok županija izdaje do 3 zvjezdice. Pri tome imamo i one koji nisu prijavili svoje sobe i apartmane. Najnoviji problem su stanovi koji se iznajmljuju na dan, a kojima ne možemo ući u trag. S druge strane, inspekcija ne može provesti kontrolu u objektu koji nije prijavljen, bez obzira na to što mi znamo da se sobe iznajmljuju – pojasnio je on.

Rekao je da će s resornim ministarstvom poseban naglasak staviti na rad inspekcije, a kako bi zajedno došli do rješenja ovoga problema.

Tekst/Foto: Fena

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...