Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Čapljini: Maškari preuzeli ključ grada!

U Čapljini: Maškari preuzeli ključ grada!

by | 27. veljače 2022. 16:30 | Vijesti

    Maškarska Republika u nedjelju, 27-og veljače ljeta gospodnjeg 2022. godine, zavladala je Čapljinom! Dogodilo se to na miran i što bi ovovremeni kroničari rekli „dostojanstven način”. Impozantni gradski ključ iz ruku dr Smiljana Vidića, gradonačelnika Grada Čapljine, preuzeo je maškarski vođa Marko. Sve je obavljeno po službenom protokolu, uz gradonačelnikovu opasku, u povjerenju, „riznica nikad punija nije bila”.

   Iako je informacija data u povjerenju, maškarski zapovjednik Marko takvu vijest nije mogao prešutjeti pred svojom vjernom svitom, čim mu se ukazala prilika prenio je vijest što je popraćeno oduševljenjem i klicanjem. Naravno, maškarski zapovjednik je uz najavu rješavanja gradskih problema, u kratkom roku, ustvrdio i da će kasu čim prije, osloboditi „tereta”.

   Tako se „mirno i dostojanstveno” protekao prijenos vlasti nakon kojega je na središnjem gradskom trgu u Čapljini, uz pjesmu maškarskog benda, nastavljeno veselje. Poradi još važećih korona mjera, program je bio reduciran samo na predaju ključeva, odnosno preuzimanje vlasti.

   Inače, Velike maškare, odnosno 58. Pokladni dana Trebižat – Čapljina, počele su promenadom od Doma kulture u Trebižatu, do kružnog toka u „tampon zoni” između Trebižata i Prćavac, odakle su uhvatile zalet prema gradu. Strpljivo ih je na hladnom istočnjaku, čekalo mnoštvo. Prema slobodno procjeni autora ovih redaka, u zadnjih pet, šest godina to je bio najmasovniji doček. Pred maškare izišlo je što se kaže i staro i mlado, a onda nastavilo povorku pratiti do Trga kralja Tomislava. S obzirom da su u povorci bili „i oklopnjaci i pješadija”, na zadovoljstvo najmlađih Čapljinaca, sporo se kretala gradskim ulicama, pa su je mogli dobro razgledati. Sporo napredovanje kolone nije nikoga rastužilo, pa se sve skupa uklopilo u štimung zabave.

O ostalom u narednim prilozima i u emisijama Radiopostaje Čapljina.

{gallery}2022/02/velikemaskare{/gallery}

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...