Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Maškarska republika preuzela ključeve grada Čapljine

Maškarska republika preuzela ključeve grada Čapljine

by | 11. veljače 2024. 15:24 | Aktualno, Vijesti

Velika maškarska povorka krenula je s Doma kulture u Trebižatu prema Čapljini gdje je na Trgu kralja Tomislava preuzela ključeve grada.

Prije primopredaje ključeva, svi sudionici maškarske povorke su se predstavili, nakon čega je pročitana optužnica  Marku Krnjevalu koji ove godine predstavlja umjetničku inteligenciju  “MK”. Između ostalog, u optužnici stoji:

  • Kriv je što smo uplatili u kladionicu preko 26 milijuna maraka;
  • Kriv je što su poskupile cijene misa;
  • Kriv je za promjene naziva ulica (predlaže da Gradina bude Pojas Gaze, ulica između škola Kanabisovo šetalište);
  • Kriv je što fontana kraj mosta radi bez prestanka ima 3 tjedna;
  • Kriv je što građani koji su kupili stan u Pelinama mogu smeće s balkona bacati izravno u ADU…

Ove godine, vremenske prilike su bile doista neizvjesne, no kiše nije bilo, maškare su je otjerale, kaže nam zapovjednik Maškarske republike Marko Škipina i dodaje:

Ove godine smo unajmili tri Sušca. Jednoga da zvoni, drugoga da prati vrijeme preko algoritama i trećega da priziva, preko indijanskih plesova, lijepo vrijeme. I evo, Bogu hvala, urodilo je plodom, kiše nije bilo! 

A na pitanje što nas očekuje u vladavini Maškara, zapovjednik Škipina je kazao kako je plan i program Maškarske republike smanjenje nezaposlenosti i da budu na vrhu država Europe.

U nastavku donosimo djelić atmosfere šarene maškarske povorke:

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...