Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Marija Buhač premijerka HNŽ-a, Čapljinac Mario Jurica ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

Marija Buhač premijerka HNŽ-a, Čapljinac Mario Jurica ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

by | 9. studenoga 2023. 16:46 | Aktualno, Vijesti

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije potvrdila je u četvrtak novu Vladu HNŽ-a na čijem će čelu biti Marija Buhač iz HDZ-a BiH.

Za imenovanje novih ministara i predsjednika Vlade glasao je 21 zastupnik, a protiv je bilo 8 zastupnika.

U novom sazivu županijske vlade sjedit će ministri iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, Socijaldemokratske partije (SDP) BiH i Stranke demokratske akcije (SDA).

Goran Karanović, zajednički kandidat SDP-a i SDA, bit će novi ministar pravosuđa, ministarstvo gospodarstva vodit će Zanin Vejzović (SDP BiH), a Emil Balavac (SDP BiH) Ministarstva turizma.

Mario Marić bit će na čelu Ministarstva unutarnjih poslova, Milenko Bevanda vodit će Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi, Ivo Bevanda Ministarstvo prometa i veza, Mario Jurica Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Đuro Prkačin Ministarstva za pitanja branitelja, svi uime HDZ-a BiH.

Novi ministri iz reda SDA u novoj Vladi HNŽ-a bit će Adnan Velagić koji će voditi Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, Adil Šuta bit će ministar financija, a Bekir Isaković ministar građenja i prostornoga uređenja.

Tekst/foto: Fena

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...