Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Manifestacija „Hvala ti zemljo za plodove tvoje – dani kruha Čapljina 2019.”- Samit dječje radosti i roditeljske skrbi

Manifestacija „Hvala ti zemljo za plodove tvoje – dani kruha Čapljina 2019.”- Samit dječje radosti i roditeljske skrbi

by | 18. listopada 2019. 16:08 | Vijesti

Koloplet mirisa i boja, dječjeg žamora, recitacija, masa odraslih od središnjeg gradskog trga, kralja Tomislava, u Čapljini stvorili su rijetko viđeni šušur. Scena je to koja uđe i u sjećanje starijih, a kamo li djece koja sve to pažljivo prate, na dan manifestacije ili večer prije potičući mame, tete, bake i drugu rodbinu da im prave različite slastice, uberu voća, osiguraju drugu prikladnu hranu i predmete za taj dan. S tim prinosom ponosno će doći u školu, a onda s vršnjacima stati iza izložbenog pulta, zagledati što su učenici drugih razreda ili područnih škola, donijeli i izložili. Radost će im donijeti roditelji – njihovi i njihovih kolegica i kolega, rodbina i dobronamjerni prolaznici, kupnjom izloženih slastica, voća i drugih artikala. Tako je to iz godine u godinu, ali nije isto, jer se akteri mijenjaju djeca odrastaju, ali u njihovom sjećanju ostaju Dani kruha.
Taj začudni jednodnevni svijet na trgu kralja Tomislava, ove godine, upotpunile su čapljinske mažoretkinje, te HKUD „Domanovići” iz Domanovića i„Zora” iz Struga i Gorice. Valja reći da je gradonačelnik Vidić darivao predstavnike škola i udruga, a zauzvrat je dobio pregršt poklona u za taj čin pripremljenim košarama.
Na manifestaciji „Hvala ti zemljo za plodove tvoje – dani kruha Čapljina 2019.”, sudjelovali su: OŠ Vladimira Pavlovića, zatim Srednja škola „Čapljina”, Dječji vrtić „Čapljina”, Dječji vrtić „Betlehem” iz Gabela Polja, Humanitarna udruga „Cvijet”, Caritasova radionica „Betlehem” Čapljina, Dom za stare i iznemogle osobe Domanovići iz Domanovića, tvrtka „Dalmate Jura shop” iz Gabela Polja, Udruga prijatelja prirode „Močvara”, Crveni križ Čapljine, Konjički klub „Vranac” Čapljina. Svoj doprinos manifestaciji dali su pekari, pčelari, ribari, vinari i drugi proizvođači s prostora Čapljine. Na kraju valja istaknuti da manifestacija ‘Hvala ti zemljo za plodove tvoje – Dani kruha’, ima humanitarni karakter, a prikupljena sredstva s ovogodišnje manifestacije, idu u Crveni križ Čapljina za pomoć najpotrebitijima.

{mp3}danikruha2019{/mp3}

{gallery}2019/dani_kruha{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!