Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Finale boćarskog prvenstva BiH: Neumski „gusari” u Biberonu iznenadili Gruđane

Finale boćarskog prvenstva BiH: Neumski „gusari” u Biberonu iznenadili Gruđane

by | 16. srpnja 2019. 16:38 | Vijesti

   Mada konačni rezultat ne sugerira tako, prva finalna utakmica za boćarskog prvaka BiH između Gruda i Neuma, bila je zanimljiva, uzbudljiva i neizvjesna. Na koncu su u grudskom Biberonu slavili gosti 10:16, zahvaljujući boljim živcima. U trenucima kada se rezultat „lomio” Neumljani su bili prisebni i skoncentrirani što im je donijelo konačni trijumf. Međutim, rano je za slavlje „gusara” jer iskusna ekipa Gruda svakoga u bosanskohercegovačkoj ligi može dobiti i u gostima.

   Nakon prvih tura bilo je izjednačeno 4:4. Taj rezultat kreirao je ishod u trojci u kojoj je Mladen Obradović pogodio zadnju boću za pobjedu u toj disciplini, pa su gosti u zadnji čas spriječili vodstvo domaćina od 6:2 i postigli ravnotežu 4:4. Kao što se i moglo očekivati tehničke discipline otišle su na stranu „gusara”. Grude su dobile samo jedno precizno izbijanje, drugo je dobio Neum, kao i discipline brzinsko i štafetno izbijanje. Uglavnom, poslije prve dvije ture na semaforu je stajalo 6:10 za goste.

   U zadnjoj turi Gruđani su dobili par i krug, dok se u disciplinama pojedinac i trojka vodila velika borba. Josip Glavinić je u pojedincu poslije isteka vremena(!) poništio bulina i tu disciplinu riješio u svoju korist s minimalnih 10:9. Uzbudljiva i neizvjesna bila je i trojka. Domaći su poveli 6:0, a gosti preokrenuli 8:10, prije svega zahvaljujući dobroj igri Mate Jogunice, igrača s klupe, te Mladena Obradovića koji je i u drugoj trojki bio siguran. Tijesnom pobjedom u završnoj trojki Neum je stigao do relativno uvjerljive pobjede 16:10.

   Dakle, pobjedom u tri izjednačene partije „gusari” su stigli do pobjede. Uzvratna utakmica igrat će se u četvrtak, 18. srpnja, u Neumu, a počet će u 16 sati. Pobjedom u gostima, Neumljani su najavili da bi titula treću godinu za redom mogla ostati u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

 

D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...