Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Finale boćarskog prvenstva BiH: Neumski „gusari” u Biberonu iznenadili Gruđane

Finale boćarskog prvenstva BiH: Neumski „gusari” u Biberonu iznenadili Gruđane

by | 16. srpnja 2019. 16:38 | Vijesti

   Mada konačni rezultat ne sugerira tako, prva finalna utakmica za boćarskog prvaka BiH između Gruda i Neuma, bila je zanimljiva, uzbudljiva i neizvjesna. Na koncu su u grudskom Biberonu slavili gosti 10:16, zahvaljujući boljim živcima. U trenucima kada se rezultat „lomio” Neumljani su bili prisebni i skoncentrirani što im je donijelo konačni trijumf. Međutim, rano je za slavlje „gusara” jer iskusna ekipa Gruda svakoga u bosanskohercegovačkoj ligi može dobiti i u gostima.

   Nakon prvih tura bilo je izjednačeno 4:4. Taj rezultat kreirao je ishod u trojci u kojoj je Mladen Obradović pogodio zadnju boću za pobjedu u toj disciplini, pa su gosti u zadnji čas spriječili vodstvo domaćina od 6:2 i postigli ravnotežu 4:4. Kao što se i moglo očekivati tehničke discipline otišle su na stranu „gusara”. Grude su dobile samo jedno precizno izbijanje, drugo je dobio Neum, kao i discipline brzinsko i štafetno izbijanje. Uglavnom, poslije prve dvije ture na semaforu je stajalo 6:10 za goste.

   U zadnjoj turi Gruđani su dobili par i krug, dok se u disciplinama pojedinac i trojka vodila velika borba. Josip Glavinić je u pojedincu poslije isteka vremena(!) poništio bulina i tu disciplinu riješio u svoju korist s minimalnih 10:9. Uzbudljiva i neizvjesna bila je i trojka. Domaći su poveli 6:0, a gosti preokrenuli 8:10, prije svega zahvaljujući dobroj igri Mate Jogunice, igrača s klupe, te Mladena Obradovića koji je i u drugoj trojki bio siguran. Tijesnom pobjedom u završnoj trojki Neum je stigao do relativno uvjerljive pobjede 16:10.

   Dakle, pobjedom u tri izjednačene partije „gusari” su stigli do pobjede. Uzvratna utakmica igrat će se u četvrtak, 18. srpnja, u Neumu, a počet će u 16 sati. Pobjedom u gostima, Neumljani su najavili da bi titula treću godinu za redom mogla ostati u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

 

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!