Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Čapljinac Luka Brajković generalni pobjednik Digitalnog inovacijskog inkubatora za 2023. u RH

Čapljinac Luka Brajković generalni pobjednik Digitalnog inovacijskog inkubatora za 2023. u RH

by | 6. srpnja 2023. 9:45 | Aktualno, Vijesti

U novim prostorima Sveučilišta u Zagrebu, u zgradi Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija, u ponedjeljak, 3. srpnja 2023. godine održana je završnica natjecanja Digitalni inovacijski inkubator kojeg organizira Institut za inovacije, piše Trebizat.com.
Luka Brajković, student računarstva na FER – u (Fakultet elektronike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu), natjecao se zajedno sa svojom partnericom, Enom Barbarić studenticom ekonomije, te osvojio dvije vrijedne nagrade: 1. mjesto u kategoriji Telekom/ICT industrija i Generalni pobjednik Digitalnog inovacijskog inkubatora za 2023.
Najinovativniji studenti i učenici, njih preko 2000, natjecali su se u različitim kategorijama za nagradni fond od ukupno 30 tisuća eura.
Zanimljivost je još i ta kako je Luka, spomenutog ponedjeljka, u prijepodnevnim satima uspješno obranio završni rad na preddiplomskom studiju, a već poslijepodne istog dana u velikoj završnici Digitalnog inovacijskog inkubatora prezentirao digitalnu inovaciju u borbi za nagrade.
Luka je pohađao Osnovnu školu Vladimira Pavlovića u Čapljini i Srednju školu Čapljina, a član je Puhačkog orkestra HKUD “Seljačka sloga” Trebižat.

Piše: trebizat.com

Foto: trebizat.com

 

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...