Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Prema odobrenoj kvoti u narednoj sezoni dozvoljen odstrijel 26 divljih svinja u čapljinskom lovištu

Prema odobrenoj kvoti u narednoj sezoni dozvoljen odstrijel 26 divljih svinja u čapljinskom lovištu

by | 15. svibnja 2019. 16:22 | Vijesti

   Lovačko društvo „Galeb“ Čapljina održalo je redovitu godišnju izvještajnu skupštinu. Na dnevnom redu bili su Izvješće o radu Društva za sezonu 2018/2019, te financijsko izvješće za 2018-tu godinu. Jednoglasno prihvaćena izvješća podnio je Pero Zekušić predsjednik LD „Galeb“ Čapljina. Isto tako jednoglasno je prihvaćeno izvješće Nadzornog odbora o financijskom poslovanju Društva u 2018-oj godini.

   Čapljinski lovci su na svojoj redovitoj godišnjoj skupštini, prihvatili plan i program rada za 2019/2020 godinu, te kalendar lova za sezonu 2019/2020 godina. Lovni dani bit će nedjelja i državni praznici. Sezona će početi lovom na pernatu divljač – prepelicu, grlicu i goluba. Dok će lov na dlakavu divljač – pogonom i prigonom, početi 6-og listopada, a zavisno od vrste divljači trajat će do 23-eg veljače 2020. godine. Lov na divlju svinju vepra i nazime uz dozvolu s registriranog mjesta počet će 7-og srpnja, a trajat će do 4-og kolovoza. U slučaju ranije ispunjene kvote odstrela do šest jedinki, ovaj način lova se prekida. Inače, odobrena kvota za odstrel divljih svinja je 26 jedinki, u narednoj lovnoj sezoni.

   Lovci su prihvatili i prijedlog da članarina ostane na razini prethodnih godina, 150 KM. Jedina promjena je kod dnevne članarine za lovce goste sa 20 na 30 KM. Jedan od prijedloga bila je i organizacija lovačke večeri, što će razmatrati Izvršni odbor LD „Galeb” na prvoj narednoj sjednici.

{gallery}2019/lovcii{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...