Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Nakon lovačkih ispita u Čapljini: Hercegovina dobila 38 novih lovaca

Nakon lovačkih ispita u Čapljini: Hercegovina dobila 38 novih lovaca

by | 9. prosinca 2020. 15:43 | Vijesti

   Lov je i dalje popularan hobi među Čapljincima i uopće Hercegovcima, zaključak je nakon nedavnog polaganja lovačkih ispita u Čapljini.

Polaganje je organiziralo Lovačko društvo „Galeb” iz Čapljine, a lovačko sito i rešeto od pedesetak pitanja, uspješno je prošlo trideset i osam kandidata. Govoreći o polaganju lovačkih ispita Zdravko Pranić, tajnik čapljinskog lovačkog drušpva kaže:

   „Lovačko društvo „Galeb” je u sklopu svojih redovitih aktivnosti za ovu godinu pored ostalog, imalo je i polaganje lovačkih ispita. Ove godine iz našeg društva imali smo veći broj kandidata, a bilo je interesa i iz okolnih društava. Prije polaganja lovci su prošli jednu temeljitu pripremu na kojoj su pokazali solidnu razinu znanja, a to su uspjeli ponoviti i na ispitima. S obzirom da se ispiti plaćaju lovci su se zaista svojski potrudili. Mi smo iz našeg društva imali 21 kandidata, 20 iz ove i jednog od prije koji nije izlazio na polaganje, te 17 kandidata iz okolnih lovačkih društava – Ljubuškog, Neuma, Stoca, Mostara i Čitluka”, kaže tajnik Pranić, te na upit je li to najveća skupina ja je polagala u organizaciji LD „Galeb” kaže.

   „Prije svega do toga je došlo zbog složene epidemiološke situacije, jer su neka društva bila prisiljena otkazati ispite nisu imali uvjete za organiziranje. Mi smo na sreću na raspolaganju imali dvoranu Gradskog vijeća, koja je pogodna za organiziranje ovakvih skupova. Zahvaljujući tome, uspjeli smo organizirati polaganje u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama”.

   Govoreći o dobnoj strukturi novih članova LD „Galeb” tajnik Pranić, kaže:

   „Uglavnom su to mlađi članovi, a i nekolicina starijih koji su imali želju položiti lovački ispit, bila je među njima. Moram istaknuti da je jedan broj kandidata točno odgovorio na svih pedeset pitanja u testu, dok su oni s manjim brojem točnih odgovora imali prilike na usmenom djelu ispita popraviti dojam i u tome su uglavnom bili uspješni”, zaključuje tajnik Pranić..

   Treba reći da je LD „Galeb” po članstvu spada među najmalobrojnija u Hercegovini, po riječima tajnika Pranića ima oko 230 članova od čega je 30 počasnih, odnosno lovaca starije dobi.

Tekst i foto: D. Musa

{gallery}2020/201212lov{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...