Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Juniori GOŠK-a jurišaju na Premijer ligu

Juniori GOŠK-a jurišaju na Premijer ligu

by | 3. lipnja 2019. 12:26 | Vijesti

Loše mimo svih očekivanja završili su seniori GOŠK-a sezonu u Premijer nogometnoj ligi BiH u kojoj se prvenstvo po prvi puta igralo trokružno. Osvojili su samo 23 boda, u godini jubileja, stogodišnjice igranja nogometa u Gabeli. Međutim, da jubilej ne prođe u sivilu, pobrinuli su se juniori koji su u južnoj skupini Prve lige, dva kola prije kraja, osvojili prvo mjesto i sudjelovat će u kvalifikacijama za Premijer ligi BiH, Govoreći o tom podvigu kluba iz jedne od 27 mjesnih zajednice grada Čapljine, Zlatko Kojić, trener kaže:

   „Odigrali smo jednu odličnu sezonu u kojoj smo u devetom kolu zasjeli na prvo mjesto i nisu ga ispušili do kraja. Momci su odlično prihvatili moj način rada i savršeno se uklopili. Mi smo najmlađa ekipa u kojoj igra pet, šest kadeta na svakoj utakmici, ali eto uz maksimalan rad i trud i skladne odnose u ekipi, na kraju smo osvojili prvo mjesto i idemo na doigravanje za Premijer mjesto u Sarajevo, 6. i 7. lipnja“, kaže Kojić kojem je glavni adut kombi kojim ‘kupi’ igrače po okolnim mjestima i općinama i dovodi ih kako na treninge tako i utakmice, pa je i svojevrsni ekonom:

   „U ovim manjim klubovima da bi radili u omladinskim pogonima morate biti sve od oružara, sakupljača, na kraju možda i najmanje trenera. Tako se poklopilo, Gabela je jednostavno mjesto koje nema djece, mi ako hoćemo uspjeti, moramo se maksimalno, maksimalno potruditi. Ove godine smo tako i radili, imamo samo jednog momka iz Gabele to je Katavić koji je i prvi strijelac lige, sve ostalo su momci sa strane. Mi smo to okupili, napravili jednu dobru klapu, idemo sada u Sarajevo na završni turnir. Konkurenti će biti ekipe koje u omladinski pogon ulažu puno više od nas, borit ćemo se pa što bude. Golemo je za nas da smo prvi završili u ovoj ligi, pored nas su sve gradovi, jedino smo mi mjesna zajednica.

   Trener Kojić ističe da će na završnom turniru sudjelovati četiri ekipe, a u viši rang ide samo jedna. Kolo prije kraja poznat im jedan suparnik Olimpik, s kojim su tijekom priprema Sarajlija u Čitluku, već igrali .

   „Nismo u toj utakmici dobro prošli, ali pokušat ćemo to promijeniti, borit ćemo se pa što bude. Najmanje ljudi vode računa o nama, ali mi ćemo se potruditi. Ostali će nas sigurno smatrati autsajderima, u ekipi je pet, šest kadeta, to svi znaju, ali kaže, pokušat ćemo napraviti što je više moguće, borit ćemo se pa što bude“.

   Inače, Gabeljani su u više navrata sudjelovali na završnim turnirima, ali zanimljivo iz tih generacija malo je igrača zaigralo za prvi tim, trener Kojić ističe da ovoga puta neće tako biti, pa je dobro pročitati imena mladih „Trojanaca“ koji će jurišati na Premijer ligu, koju su napustile njihove starije kolege, a to su: Borna Iličić, Salko Pirija, Mirko Šutalo, Vinko Beljo, Josip Katavić, Stjepan Lukić, Mato Tunjić, Mirko Miletić, Boško Bošković, Sebastijan Marčić, Marko Markić, Jure Dragičević, Bartol Tomić, Bruno Moro, Luka Pervan, Marko Miličević, Josip Akrapović, Ivan Marić, Ermin Rokvić, Dženis Abdulai, Marko Čuljak i Petar Kuridža.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!