Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Ljubuški domaćin sjednice Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova FBiH

Ljubuški domaćin sjednice Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova FBiH

by | 6. svibnja 2024. 18:00 | Aktualno, Vijesti

Jedanaesta sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine održat će se u srijedu, 8. svibnja, u zgradi Gradske uprave Grada Ljubuški s početkom u 11 sati.

Predsjedništvo će biti informirano o prijedlozima zaključaka panel diskusije na temu „Garancija lokalne autonomije u Federaciji Bosne i Hercegovine kroz usklađenost sa standardima Europske povelje o lokalnoj samoupravi“ održane 25. 4. 2024. godine.

Jedan od zaključaka panel diskusije je kako se zahtijeva od svih razina vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine da dosljedno i bezrezervno poštuju poseban karakter Zakona o načelima lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine koji je, prema mišljenju i preporukama Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Europe, u potpunosti usklađen s načelima i standardima Europske povelje o lokalnoj samoupravi (Recommendation 324 (2012) on Local and Regional Democracy in Bosnia and Herzegovina).

Predsjedništvo će se upoznati s informacijom sa sastanka predstavnika Saveza općina i gradova FBiH s visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini održanog 21. 3. 2024. godine.

Također, Predsjedništvo će razmatrati izvještaje radnih tijela Saveza općina i gradova FBiH.

Fena

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...