Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Boćarsko prvenstvo BiH: Dračevo iznenadilo Grude, a Čapljina donijela bodove iz Sarajeva

Boćarsko prvenstvo BiH: Dračevo iznenadilo Grude, a Čapljina donijela bodove iz Sarajeva

by | 4. lipnja 2019. 13:59 | Vijesti

 Ligaški dio boćarskog prvenstva sve je zanimljiviji. Predzadnje kolo u obje skupine, donijelo je nova uzbuđenja i usložilo rasplet na ljestvici, tako da je kolo prije kraja ostalo pet, šest nepoznanica. Izvjesno je da će Napredak Willa biti posljednji u A skupini i tako razigravati za opstanak, kao i činjenica da su Grude, pa i Ante Rozić sigurni sudionici doigravanja, dok je sve ostalo otvoreno. Dakle, u A skupini poznato je dno ljestvice, a u B skupini sami vrh.

   Peto kolo u B skupini donijelo je očekivanu pobjedu prvaka Ante Rozića protiv Rastoka 18:6, dok se u Dračevu vodila velika borba, između domaćeg sastava i favoriziranih gostiju iz Gruda, koja ja završena podjelom bodova 12:12.

   „Prije utakmice smo se čvrsto dogovorili da u Dračevu gosti nemaju što tražiti, pa makar to bile i Grude. Na kraju propustili smo priliku za pobjedu, koja nam je davala izgleda za doigravanje. Gruđani su se sretno izvukli. Odlučivala je igra parova, bilo je tu svega i sportskog i nesportskog, a susret je priveden kraju zahvaljujući pribranom sucu“, kaže Filip Krvavac, igrač i predsjednik kluba iz Dračeva.

   Rezultati petog kola B skupine boćarskog prvenstva BiH, Dračevo: Dračevo – Grude 12:12, Grude: Ante Rozić – Rastok 18:6. Poredak, 1. Grude 7(-1), 2. Ante Rozić 6(-1), 3. Dračevo 2(-1), 4. Rastok 1(-1).

   Još napetije je bilo u A skupini gdje se igralo deveto kolo ligaškog dijela. Naime, Buri je u derbiju protiv Neuma bila potrebna pobjeda da zadrži izglede za doigravanja s jedne strane, dok su s druge Čapljinci u Sarajevu, „tražili“ bodove koji im produžuju izglede za doigravanje. Bura iako teškom mukom uspjela „otpuhati“ neumske „gusare“ i nanijeti im prvi poraz u sezoni.

   Kako ističe Vide Krmek predsjednik Čapljine, nisu uspjeli uvjeriti domaćina da se promjeni termin igranja s nedjelje na subotu, pa su zaigrali u krnjem sastavu. Čak se i predsjednik Krmek morao skinuti, da bi se mogli suprotstaviti „Vilama“. Na kraju su gosti otišli kući pjevajući zahvaljujući prije svega bivšem reprezentativcu Anti Juki koji je nanizao tri pojedinačne pobjede. U prvoj „turi“ u disciplini krug, savladao je Alena Furtulu 16:13, zatim je u tehničkim disciplinama, precizno izbijanje nadigrao Osmana Ganića 20:9, da bi u zadnjoj „turi“ opet u pojedincu, nadigrao Dragu Dodleka 13:4. Značajan obol pobjedi sa po dvije dobivene partije dali su Darko Šunjić i Nedjeljko Grbavac… Uglavnom, Čapljinci s dvije utakmice manje, još mogu u doigravanje.

   Rezultati 9-og kola A skupina, Sarajevo: Napredak Willa – Čapljina 10:14, Rastovača: Bura – Neum 13:11, slobodan Široki. Poredak, 1. Neum 10(-1), 2. Široki 7(-1), 3. Bura 7, 4. Čapljina(-2), 5. Napredak Willa 2 boda. Od neodigranih utakmica za četvrtak, 6-og zakazan je susret Široki – Čapljina, a ostalo zavisi od usklađivanja termina s voditeljem natjecanja, jer je radnim danom teško okupiti igrače.

D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...