Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Liga mjesnih zajednica Čapljine: Penali Čapljinu 1 i Gabelu sproveli u polufinale

Liga mjesnih zajednica Čapljine: Penali Čapljinu 1 i Gabelu sproveli u polufinale

by | 11. kolovoza 2018. 15:45 | Vijesti

Penali su prve četvrtfinalne večeri odlučili o polufinalistima Lige mjesnih zajednica Čapljine. U prvoj utakmici Čapljina I – Opličići 6:5, tijekom igre 2:2, glavni akteri bili su vratar Čapljinaca Zlatan Repeša i Mustafa Šetka napadač Opličićana.

Iako je Šetka dva puta zatresao mrežu kao pobjednik tog dvoboja izišao je Zlatan Repeša, koji je tijekom utakmice obranio niz teških udaraca i praktično utakmicu držao u egalu. Opličići su diktirali igru, redali prilike, sijevali su udarci posebice u prvom dijelu, međutim dva zgoditka pokazala su se premalo za prolaz u naredni krug. Čapljinci, koji su imali podređenu ulogu, u šali su nakon utakmice kazali „igrali smo k’o Grčka“, destruktivno, ali svrsishodno. Pogotke za Čapljinu dali su Danijel Bilić i Luke Šimović. Na kraju je presudio promašaj s bijele točke, pa se Čapljina 1 sretno dokopala polufinala.
Druga utakmica Šuškovo – Gabela 6:7, nakon penala u regularnom dijelu 4:4, bila je na znatno višoj razini, od prve. S jedne strane prokušani i na turnirima uspješni malonogometaši iz Šuškova, a s druge strane postava Gabeljana, odreda sastavljena od bivših igrača GOŠK-a. Vodili su Gabeljani 1:0, 3:1, pa 4:2, Šuškovo je stizalo pri tom gubeći svježinu, a na kraju odlučila je obrana penala, mladog vratara Gabeljana, Pave Jurkovića. Strijelci tijekom igre bili su Mateo Kozarić, Marko Markić, Marko Prce i Nikola Pušić za Šuškovo, a Pero Bradvica, Marko Ćorić, Tihomir Jelavić i Ilija Raič za Gabelu.
U predigri seniorskom programu odigrana je prva utakmica polufinala kadeta Svitava – Počitelj/Hotanj 4:1. Strijelci – Baldo Krešić dva, Marin Krešić i Karlo Gustin za Svitavu, dok je Luka Dovedan, postigao jedini pogodak za Počitelj/Hotanj. Sudili su Čepo i Limov na koje su se poraženi zbog po jednog previda na svakoj od tri utakmice, imali pravo ljutiti.
Rezultati 14-te večeri Lige mjesnih zajednica Čapljine, kadeti, polufinale, Svitava – Počitelj/Hotanj 4:1; seniori, četvrtfinale, Čapljina 1 – Opličići 6:5 (2:2), Šuškovo – Gabela 6:7 (4:4).
Subota je slobodan dan, Liga se nastavlja u nedjelju, 12-og kolovoza. Program će početi polufinalnom utakmicom kadeta, Čeljevo – Višići, u 20,15. Potom slijedi četvrtfinale seniora, od 21 sat igrat će Čapljina II – Domanovići, a od 22 sata, Bobanovo – Dračevo Sjekose.
D. Musa

{gallery}2018/180811_LigaMZ{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...