Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Liga Hercegovine: Ljubuški uvjerljiv protiv predstavnika Tomislavgrada

Liga Hercegovine: Ljubuški uvjerljiv protiv predstavnika Tomislavgrada

by | 24. kolovoza 2021. 9:45 | Vijesti

Na Sportskom centru u Čapljini započela je Liga Hercegovine, a natjecat će se 9 pobjednika Liga mjesnih zajednica gradova i općina iz Hercegovine. Prije službenog otvorenja natjecanja odigrana je revijalna utakmica. Veterani Čapljine pobijedili su Veterane Zrinjskog rezultatom 4:2. U prvom poluvremenu je bilo nekoliko prilika, ali nije bilo pogodaka. U drugom poluvremenu čapljinski veterani krenuli su s čvršćom i kvalitetnijom igrom i došli su vodstvo 1:0, a pogodak je postigao Damir Obad. Veterani Zrinjskog izjednačuju na 1:1, a strijelac je bio Vjekoslav Sušac. Pero Menalo, najbolji pojedinac na ovoj revijalnoj utakmici, postiže pogodak za 2:1 vodstvo Čapljinaca. Dario Jelčić postiže lijep pogodak za 3:1. Žani Buhovac smanjuje na 3:2 i činilo se kako svi žele još jedan pogodak i izvođenje kaznenih udaraca. Ipak, Pero Menalo svojim drugim pogotkom postavlja konačnih 4:2 za Čapljinu. Bila je to kvalitetna utakmica, igrača koji su obilježili jedno razdoblje čapljinskog i mostarskog nogometa.

Nakon revijalne utakmice, krenulo je službeno natjecanje Lige Hercegovine. Momčad Ljubuškog uvjerljivio je pobijedila predstavnika Tomislavgrada momčad Brišnik rezultatom 6:1. Protivnik Ljubuškog trebala je biti momčad Kolo, ali prvak Lige mjesnih zajednica Tomislavgrada nije mogao sudjelovati na Ligi Hercegovine zbog nekoliko pozitivnih igrača na korona virus. Momčad Ljubuškog je ušla dobro u utakmica i već u prvih šest minuta igre imali su veliku 3:0 prednost. U vodstvo ih je doveo Ivan Raguž, a na 2:0 povećao je Andrej Markić fantastičnim udarcem s desetak metara. Renato Perić postiže pogodak za 3:0. Ekipa Brišnik smanjuje na 3:1, a gol je postigao Tomislav Čerdić. Momčad Ljubuškog pokazivala je kako je bolji protivnik i protivnički pogodak ih nije uzdrmao. Ubrzo nakon primljenog pogotka postižu pogodak za 4:1, a strijelac je Antonio Čuljak. Na 5:1 povećava Miroslav Pehar, a Andrej Markić svojim drugim pogotkom postavlja konačnih 6:1. U drugom poluvremenu igralo se manjim tempom, a pogodaka više nije bilo.

Liga Hercegovine se nastavlja večeras, 24. kolovoza. Odigrat će se dvije četvrtfinalne utakmice. U 20 sati i 30 minuta igraju predstavnik Mostara ekipa Rodoč 1 i momčad Ljubuškog. U 21 sat i 30 minuta sastaju se predstavnik Širokog Brijega momčad Knešpolje i predstavnik Gruda ekipa Donji Mamići.

{gallery}2021/8/ligahercegovine1{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...