Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Lejla Njemčević osvojila 2. mjesto na Svjetskom kupu u Češkoj

Lejla Njemčević osvojila 2. mjesto na Svjetskom kupu u Češkoj

by | 27. svibnja 2024. 13:53 | Aktualno, Vijesti

Najbolja bh. biciklistica osvojila je 2. mjesto na Svjetskom kupu u maratonu u Novo Mesto na Morave u Češkoj Republici, nakon jedne od najuzbudljvijih utrka na Svjetskim kupovima posljednjih godina. Nakon 5 sati i 45 minuta pobjedu je odnijela Vera Looser, dok je Lejla Njemčević prošla kao drugoplasirana kroz cilj sa zaostatkom od samo 29 sekundi. Na trećem mjestu završila je Rosa Van Doorn iz Holandije.

Staza dužine 124 kilometra a koja je vožena u dva kruga donijela je veoma taktičko utrkivanje s obzirom na mnogo ravnih dionica. Nakon prvog kruga grupa od šest biciklistkinja se odvojila od ostatka. Veoma brzo grupa je spala na vodeći trojac u kojem je naša takmičarka provela najviše na čelu grupe. Nakon tehničke dionice Vera Loser je uspjela steći prednost oko jedne minute ali je Lejla Njemčević snažnom vožnjom spojila grupu od tri natjecateljice. Pobjednik je odlučen na posljednjem tehničkom usponu, na kojem je Njemčević ušla kao prvoplasirana, ali pravi malu grešku zbog koje je izgubila pobjedu.

„Veoma interesantno i nevjerojatno teško utrkivanje od skoro šest sati. Od samog starta išla sam na pobjedu. Ipak ostale takmičarke nisu željele da surađuju te sam većinu utrke provela na čelu grupe i potrošila dosta energije. Iako sam prošle godine ovdje upisala pobjedu ne mogu biti nezadovoljna drugim mjestom. Ostala su još dva Svjetska kupa do kraja i moj cilj je odbrana titule ukupne pobjednice. Naredna utrka će biti sigurno jedna od najtežih koje smo vozili s obzirom na to da nas očekuje 5.000 metara uspona“, rekla je Lejla Njemčević.

Naša natjecateljica je borbenom vožnjom na utrci prikupila veliki broj simpatija od strane gledalaca na utrci, te je imala podršku publike na čitavoj stazi. Sljedeći svjetski kup koji se održava u Francuskoj na rasporedu je krajem mjeseca lipnja i najtecatelje očekuje jedna od najtežih utrka u kalendaru Svjetske biciklističke federacije, sa 5.000 metara uspona na 100 kilometara dužine.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...