Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Lavovi spremni za Mladost

Lavovi spremni za Mladost

by | 13. listopada 2017. 11:40 | Vijesti


Miljenko Bošnjak kapetan “lavova” iz Gabele: “Motiva imamo na pretek, a put do pobjede vodi adekvatnim pristupom”

Zahvaljujući gostujućoj pobjedi protiv Viteza, nogometaši GOŠK-a u ugodnom ozračju bez napetosti, proveli su petanaestodnevnu prvenstvenu stanku zbog kvalifikacijskih utakmica reprezentacije. Sa stankom se poklopila i pobjeda u prijateljskoj utakmici protiv kombinirane momčadi Zrinjskog 2:1, tako da “lavovi” osokoljeni kreću u nastavak gdje ih do kraja jesenskog dijela sezone, čeka osam važnih utakmica u kojima će kovati vizu za opstanak. Može se reći da se Gabela zaželjela premijerligaškog nogometa, jer je od zadnje domaće utakmice GOŠK-a prošlo mjeseca dana, tako da se uz krasno ranojesensko vrijeme očekuje i dobar posjet završnom susretu prvog dijela ligaškog prvenstva.

Po narodnoj – kud će suza nego na oko, ždrijeb je “lavovima” u zadnjem kolu servirao velikog dužnika Mladost iz Doboja kod Kaknja. Podsjećamo, prije nepune dvije i pol godine u Mladosti su sve poduzeli da tada vodećem GOŠK-u u zadnjem kolu preotmu premijerligaški “bal”. Uz pomoć Mirze Kazlagića, već čuvenog djelitelja nepravde iz Cazina, u tome su i uspjeli. U međuvremenu od te utakmice GOŠK i Mladost se nisu sastajali, čak je Dobojlije fintirala otkazivanje pripremne utakmice protiv Sloge u Ljubuškog, zbog navodnih prijetnji iz Gabele. Sada je situacija čista jedanaest protiv jedanaest igrača, na terenu, pa “kom obojci, kom opanci”. Miljenko Bošnjak, kapetan GOŠK-a, dobro je upamtio utakmicu u Doboju kod Kaknja, uoči novog ogleda, rivala kojima će spomenuta utakmica bez obzira na rang, visjeti nad glavom, kaže:
“Mladost nam je veliki dužnik, dio doživljenog na toj već famoznoj utakmici sam zaboravio, uostalom sada kod njih kao i kod nas, igraju uglavnom neki novi momci. Moramo ići na pobjedu kojom bismo potvrdili u Vitezu osvojene bodove. U ovoj za nas rekao bih, drugoj fazi natjecanja moramo početi pobjeđivati i kući, inače od opstanka nema ništa. U proteklih deset kola u gostima sumo bili znatno uspješniji, ali to nije dovoljno za opstanak.
Ako pogledamo ljestvicu, Mladost je u prednosti, bolje stoje, imaju više bodova, ali kad krene utakmica to ništa ne mora značiti, tko bude bolji na terenu taj će pobijediti. Malo smo se digli, ali ne smijemo se zanositi. Dobro smo odigrali prijateljsku utakmicu protiv Zrinjskog, rekao bih da smo sve bolji i bolji, Mladost je prava prilika da to potvrdimo”, naglašava kapetan “lavova” Bošnjak, te dodaje:
“Jasno je da ne razmišljamo o sličnom dočeku kao onaj što smo na stadionu kraj Bosne u Doboju, imali početkom lipnja prije dvije godine, ali naglašavam motiva imamo na pretek. Pouka za nas su i dvije prošle utakmice, protiv Čelika i Viteza. Protiv Čelika smo ušli opušteno i praktično sebi dali dva gola, dok smo s Vitezom koji po meni ima kvalitetniju momčad, imali odgovoran pristup koji nam je donio uvjerljivu pobjedu. Tako, sto posto spremni moramo ući i protiv Mladosti, pa uspjeh neće izostati naglašava kapetan Gabeljana.
Valja reći da je GOŠK, zadnju utakmicu u Gabeli protiv Zrinjskog, 16-og rujna, onda je za očekivati i bolji posjet, posebice nakon dobrog izdanja u Vitezu. U preostalih osam kola do prvenstvene stanke ljubitelji nogometa u Gabeli, moći će pratiti čak pet premijerligaških utakmica. Do sada je u četiri domaće prvenstvene utakmice ostvarena samo jedna pobjeda (Široki Brijeg), pa su otuda očekivanja navijača u bogatiju bodovnu žetvu, veća.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...