Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Lasta leti čekajući strateškog partnera

Lasta leti čekajući strateškog partnera

by | 7. prosinca 2018. 16:12 | Vijesti

Tvornica keksa i vafla Lasta Čapljina u stečaju, nije u prvom javnom pozivu održanom 29-og studenog, uspjela pronaći strateškog partnera, doznali smo od Behrije Huseinbegović, stečajne upraviteljice. Shodno tomu Odbor povjeritelja će odrediti uvjete za drugi javni poziv, koji će uskoro biti raspisan.
„Interesa ima i to od tvrtki koje kane nastaviti proizvodnju“, naglasila je Huseinbegović, dodajući da su očito istaknutu cijenu u prvom javnom pozivu, „ocijenili previsokom“. Sudeći po riječima stečajne upraviteljice očito je da zainteresirani kupci kalkuliraju čekajući drugi ili eventualno neki naredni javni poziv, za prodaju, kada će istaknuta cijena biti niža.
Podsjećamo, u prvom javnom pozivu određena je cijena od 11.476.300 maraka uz klauzulu da se imovina ne može rasprodati ispod tog iznosa. Inače, na licitaciji su bili, nekretnine – objekti i zemljište, što uključuje i poslovni kompleks – proizvodni pogon, upravnu zgradu, portirnicu i trgovinu. Pored toga u ponudi je bila i oprema poduzeća.
U međuvremenu dok je trajala potraga za strateškim partnerom, Lasta je nastavila obnovu proizvodnog programa. Uz čajne kolutiće prepoznatljive kvalitete koji su naišli na dobar odjek na tržištu, na policama se može naći kokos keks, te odnedavno i krem štapići. Kako smo doznali od stečajne upraviteljice Huseinbegović, uskoro će se pojaviti i miks kombinacija slastica na policama trgovina.

{gallery}2018/lastaleti{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...