Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Priznanje Maji Jelčić: Na službenoj listi UEFA našla se među deset najnadarenijih igračica Europe!

Priznanje Maji Jelčić: Na službenoj listi UEFA našla se među deset najnadarenijih igračica Europe!

by | 11. siječnja 2022. 18:00 | Vijesti

   Laskavo priznanje stiglo je mladoj čapljinskoj nogometašici Maji Jelčić. Naime, UEFA je na svojoj službenoj stranici objavila spisak deset najtalentiranijih nogometašica Europe, a među njima je i sedamnaestogodišnja Čapljinka! To je po prvi puta da se netko od čapljinskih športašica i športaša nađe u takvoj ulozi. Informacija da je „nogometašica koju bi u 2022-oj godini trebalo posebice pratiti”, Maju je zateklo:

   „Bila sam na satu matematike kada su poruke počele stizati. Zadatak kojeg smo radili bio je težak tako da sam mogla u mobitel pogledati tek nakon završenog sata. Nisam nikome ništa govorila osim kolegi s kojim sjedim u klupi. On je kao i obično šaljivo dobacio:

   „Kakva čast, s najboljom nogometašicom sjedim u klupi! Ja sam otišla na trening, a poruke su nastavile stizati”, priča Maja koja je sve karte bacila na rad, treninzi za nju su nešto normalno, poput školske zadaće.

   „Iskreno, očekujem da će mi se to vratiti. Svi koji me podržavaju govore mi da je rad bar 97 posto uspjeha. To sam prihvatila i tako se ponašam”, kaže Maja ističući da je laskavo priznanje i obveza:

   „Naći se među deset najperspektivnijih igračice Europe, o tome nisam nikada razmišljala. Iskreno, priznanje me je zateklo, ali i obradovalo. Nastojat ću ga i opravdati”.

   Uglavnom, opći je dojam da se u životu mlade Čapljinke s Hotnja, neće ništa promijeniti. Ona stalno naglašava da su za njen uspjeh zaslužni ljudi koji je podržavaju od roditelja, preko trenera i nastavnog osoblja u čapljinskoj Srednjoj školi, do trenerice Samire Hurem i njezinog kluba SFK 2000 Sarajevo.

   O težini priznanja Maji Jelčić svjedoče imena klubova za koje igra ostalih devet igračica s liste – Hoffenheim (Njemačka), Reims (Francuska), Ajax (Nizozemska), Brighton (Engleska), Real Madrid (Španjolska), West Ham United (Engleska) i Sandviken (Norveška). Podsjećamo, Maja igra za SFK 2000 Sarajevo, prvaka BiH, treća je na popisu i dvije godine mlađa od svih, dvije imaju po 19 godina, a ostale po 20 i 21 godinu. U nogometu i to nešto znači. Sve čestitke!

Tekst i foto: D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...