Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Lasić najavio ubrzanje izgradnje Koridora Vc kroz Hercegovinu

Lasić najavio ubrzanje izgradnje Koridora Vc kroz Hercegovinu

by | 25. srpnja 2023. 13:49 | Vijesti

Vršitelj dužnosti direktora Autocesta Federacije BiH, Denis Lasić, kaže da je vrlo bitno da do početka sljedeće godine u Federaciji imamo u izgradnji kompletan Koridor Vc, ali također ističe važnost završetka i puštanja u promet dionica koje su sada u izgradnji.

-Trenutno  imamo osam gradilišta odnosno 61 kilometar u izgradnji od Zenice sjever do južnog dijela Žepča, te dio koji obuhvaća općine Usora, Doboj jug, preko Tešnja, Maglaja do sjevernog dijela Žepča. Kroz Hercegovinu se gradi 11 kilometara autoceste od Počitelja do Zvirovića koji uključuje i most Počitelj. Prije nekoliko dana u potpunosti je spojen most Počitelj, dug 1 kilometar. Radi se o jednoj od najviših građevina u regiji sa stubovima koji dosežu do 100 metara, koja predstavlja najveći most na Koridoru Vc. Dionica Počitelj – Zvirovići će biti završena i puštena u promet na jesen ove godine koja se veže na već ranije izgrađenu dionicu Zvirovići-Bijača čime će 21 kilometar autoceste u Hercegovini biti u prometu. Kada je riječ o sjevernom dijelu Koridora Vc krajem sljedeće godine bit će pušteno u promet 21 kilometar. Korisnici će imati mogućnost voziti se autocestom bez prekida u dužini od oko 120 kilometara, od Bradine na ulazu u Hercegovinu do Poprikuša nadomak Žepča, rekao je Lasić.

Na temu gradnje trase ove autoceste kroz Čapljinu razgovarali smo s voditeljem gradnje, Antonijom Križancem, čiju izjavu možete poslušati u našem tonskom zapisu.

FOTO: FENA

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...