Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Lana Kostić i Laura Livers oduševile čapljinsku publiku

Lana Kostić i Laura Livers oduševile čapljinsku publiku

by | 16. listopada 2017. 9:09 | Vijesti

U crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini sinoć je održan koncert Duo Frida- Lana Kostić na violončelu i Laura Livers na klaviru. Organizator ovog koncerta je bio Centar za obrazovanje i kulturu Akademija Čapljina. 

Dvije kreativne glazbenice su upečatljivim nastupom oduševile čapljinsku publiku. 

Duo Frida su umjetnice koje se bave klasičnom i suvremenom glazbom, pisanjem i obradom tekstova i video instalacijama. One povezuju razne umjetničke elemente u jednu cjelinu. Umjetnice su se upoznale 2014. godine na studiju kompozicije i teorije u Bernu, a prije godinu dana osnovale su Duo Frida. 

Program koji su izvele u crkvi svetog Franje Asiškog sadržavao je dva bloka. U prvom bloku su glazbenice publici predstavile klasičnu glazbu te izvele skladbe neke od poznatih skladatelja kao što su Georg Friedrich Handel- Sonata u C-duru za violončelo i klavir, Ernest Bloch – Prayer, Supplication, Jewish Song za violončelo i klavir i Astor Piazzolla – Le Grand Tango za violončelo i klavir. 

Drugi blok je bio protkan autorskim kompozicijama dvije glazbenice. Publika je mogla poslušati četiri kompozicije koje su same glazbenice pisale i aranžirale tako da je drugi blok bio obilježen pjesništvom, filozofijom i psihoanalizom tako da su slušatelji mogli odlutati u svoje snove, zaboravljajući na realnost. Kroz stihove i pjesmu, kritikom, humorom i fantazijom ove glazbenice su prikazale društvo i duh današnjice. 

Lana Kostić, mlada violončelistica je kazala kako su presretne što su imale prilike nastupiti u Čapljini.

“Mi koristimo dosta riječ. Zanima nas jako ta granica između govora i glazbe.Tu nastaju te ideje za kompozicije, a poslije toga dođe glazba i glazbene ideje. To je čitav proces. Za jedan nastup treba izdvojiti puno vremena, pogotovo kad su naše kompozicije u pitanju, kazala je Kostić. 

Dvije umjetnice su nastupale u “Dampfzentrale Bern”, “Museumsnacht Bern”, “Opernsaal Biel”, “Secret Garden” Zug, a 2018/2019 je planirana turneja po Europi i SAD-u, kao i praizvedba kompozicije za Musikfestival Bern 2018. 

 

 

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!